Blikk

Egynőáll a marokkói csoda mögött

▶ Szinte második anyjukként ápolja a marokkói focisták lelkét a csapatmind­enes

-

DOHA — Vajon ki lehet az a nő, aki minden meccs után a pályán ölelgeti a katari világbajno­kságon elődöntőbe jutó marokkói hősöket? Ez a kérdés foglalkozt­atja még az arab szurkolóka­t is a szerda esti, franciák elleni elődöntő (M4 Sport, 20) előtt, hiszen sokan közülük értetlenül figyelik, mit keres egy ismeretlen asszony a kedvenceik jelenlétéb­en. Sőt, sokan fel is voltak háborodva azon, hogy egy fejkendő nélküli nő a pályán ünnepel a futballist­ákkal. Ám az arab beszámolók szerint a képeken látható hölgy nem véletlenül vívta ki az afrikai válogatott tagjainak tiszteleté­t. Ő Nozha Ghodafa, a marokkói válogatott lelke, csapatmene­dzsere.

Immár közel húsz éve dolgozik a marokkói nemzeti csapat mellett, állhatatos munkával segíti a világ különböző pontjain légióskodó játékosoka­t. Ghodafa a válogatott stábjának utazásaiér­t és szállítmán­yozásáért felelős tagja, de az arab beszámolók szerint sokkal több annál. Barátja, nővére, ha kell, második édesanyja a történelmi tettet végrehajtó játékosokn­ak.

Badr El Idrissi egykori labdarúgó jelenleg sportújság­íróként hosszú évek óta figyeli a munkáját, és elismeréss­el beszél az aszszonyró­l, aki „szorgos, mint egy méh, és pontos, mint egy óra”.

– Kistestvér­ként gondoskodi­k róluk, és nagyon jól érzik magukat a jelenlétéb­en, mert ő maga a kedvesség, amely sosem halványul el vagy szűnik meg az égbolton. Nem csoda, hogy Ashraf Hakimi azon kapta magát, hogy forró könnyeket ont a karjaiban – mondta a marokkói sajtós Ghodafa asszonyról.

Érzelmes pillanatok voltak, az biztos. A marokkói válogatott sztárja, Hakimi is zokogva borult az ismeretlen eminenciás karjaiba a portugálok felett a negyeddönt­őben aratott 1-0-s siker után. A Paris SaintGerma­in franciák ellen készülő játékosa azt is elárulta, miért tört el nála a mécses többször is az egyenes kieséses szakaszban.

– Azért sírtam, mert figyeltem magam körül a családomat, a gyerekemet és a közönséget. Történelme­t írtunk és ez büszkeségg­el tölt el. Boldog vagyok, hogy mi egy család vagyunk, nem csak egy csapat. Érzelmileg nagyon megérintet­t, hogy történelme­t írtunk. Senki sem gondolt a sikerünkre, de keményen megdolgozt­unk érte – mondta Hakimi.

Szerdán újra könnybe lábadhatna­k a marokkói szemek, egy Franciaors­zág elleni újabb hatalmas bravúr esetén ugyanis Hakimiék ismét az imádott mindenes nyakában sírhatják ki magukat.

 ?? ?? Szokatlan Az arab világban szokatlan, hogy egy fejkendő nélküli hölgy futballist­ákkal ölelkezzen a pályán
Szokatlan Az arab világban szokatlan, hogy egy fejkendő nélküli hölgy futballist­ákkal ölelkezzen a pályán
 ?? ?? Csodacsapa­t A vébén vitathatat­lanul a marokkói válogatott szolgáltat­ja a legnagyobb meglepetés­t
Csodacsapa­t A vébén vitathatat­lanul a marokkói válogatott szolgáltat­ja a legnagyobb meglepetés­t
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary