Blikk

Lőwnek a családja miatt kapóra jönne az angol felkérés

▶ A tréner lányai Angliában járnak iskolába, ezért szívesen vállalná a kihívást

-

LONDON — Kön nyen lehet, magyar edző dolgozhat az angol labdarúgó-válogatott­nál. Amennyiben a jelenlegi kapitány, Gareth Southgate távozik, a német Thomas Tuchel lenne a szövetség első számú jelöltje a nemzeti csapat kispadjára. És ha őt választják, akkor szinte bizonyosan Lőw Zsolt is csatlakozi­k hozzá pályaedzők­ént.

Német és brit sajtóhírek szerint is Thomas Tuchel az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) első számú jelöltje az angol válogatott kispadjára arra az esetre, ha új kapitány után kell nézni, és Southgate nem vállalja a folytatást. Ez egyben azt is jelentené, hogy a korábbi újpesti kedvenc, Lőw Zsolt lehet ismét a szakvezető segítője, hiszen az utóbbi években a Paris Saint-Germainnél és a Chelsea-nél is együtt dolgoztak. Még mindketten London közelében élnek a családjukk­al, így költözniük sem kellene. A 43 esztendős magyar edző a feleségéve­l úgy döntött, hogy a három gyerekkel nyárig biztosan Cobhamben maradnak, mert szeretnék, hogy a két nagyobbik lányuk ott fejezze be a tanévet.

– Én is hallottam, hogy Tuchel lehet az új angol kapitány, s szerintem akkor vinné magával Zsoltot – mondta Lőw János, a szakember édesapja. – Kicsit azért tartok attól, hogy egy ilyen komoly tradíciókk­al rendelkező válogatott­nál külföldi edzőt fognak-e választani. Persze volt már arra is példa, hiszen a kétezres években a svéd Sven-Göran Eriksson és az olasz Fabio Capello is volt szövetségi

kapitány, de ennyi, más külföldi még nem. Talán kevésbé lett volna meglepő, ha a német válogatott élére kérték volna fel Tuchelt a vb után, de ott maradt Hansi Flick. Abban viszont biztos vagyok, ha az angolok megbízzák őt, akkor jó csapatot tudnának összerakni a fiammal.

A történethe­z tartozik, november közepén az argentin Mauricio Pochettino, a PSG korábbi szakvezető­je is bejelentke­zett az angol szövetségi kapitányi posztra. De neki azért nincsenek olyan komoly eredményei, mint német kollégáján­ak.

Akkor még nem is lehetett tudni, A nglia hog yan szerepel a katari világbajno­kságon.

Mára kiderült, a franciáktó­l elszenvede­tt vereséget követően már a negyeddönt­őben búcsúztak Harry Kane-ék, noha sokan a végső győzelemre is esélyesnek tartották a briteket. Maguk a futballist­ák is a döntőbe várták a csapatot, s most mindenki kudarcként éli meg a szigetorsz­ágban a tornát. Maga Gareth Southgate is gondolkodá­si időt kért a folytatást illetően. A szakembern­ek 2024 végéig szól a szerződése, ám személye erősen megosztja a közvélemén­yt, sokan elküldenék, mert szerintük több van a mostani angol keretben, mások viszont továbra is bizalmat szavaznána­k neki.

 ?? ?? Egyensúly Lőw Zsoltnak az angol válogatott mellett több ideje maradna a családjára is
Egyensúly Lőw Zsoltnak az angol válogatott mellett több ideje maradna a családjára is
 ?? ?? Állandó páros Thomas Tuchel (balra) vakon megbízik a magyar trénerben, akivel legutóbb a Chelsea-nél dolgozott együtt
Állandó páros Thomas Tuchel (balra) vakon megbízik a magyar trénerben, akivel legutóbb a Chelsea-nél dolgozott együtt
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary