Blikk

Szoboszlai lett az év játékosa

-

BUDAPEST — Kiderült, kit jelöltek az év leg jobbjának az egyes sportági szövetsége­k. A Magyar Labdarúgó-szövetség 2022-ben Szoboszlai Dominikot választott­a a legjobbnak.

Az RB Leipzig középpályá­sa első alkalommal érdemelte ki a díjat, amit 2017 óta mindig Bundesliga-klubban játszó labdarúgó kap meg: 2018-tól háromszor Gulácsi Péter (RB Leipzig), 2021-ben Schäfer András (Union Berlin). Érdekesség, hogy Szoboszlai 22 éves, pont annyi, mint volt tavaly Schäfer, vagy 2003-ban az akkori díjazott, Szabics Imre, illetve 1985ben Détári Lajos. Bene Ferenc 1964-ben húszévesen lett az első győztes. A legfiatala­bb díjazott az akkor 19 éves Lipcsei Péter, a Ferencváro­s futballist­ája volt, 1991-ben.

Szoboszlai a fontos és látványos gólok mellett vezérszere­pet vívott ki magának a válogatott­nál. Szalai Ádám visszavonu­lása után ő lett a csapatkapi­tány.

– Ahhoz képest, amit megálmodta­m, elég hamar eljött a pillanat. De lehet, erre volt szükségem, hogy vezéregyén­iséggé váljak. Mindenkine­k elmondtam, hogy egyedül semmire sem lennék képes, mindenkire szükség volt ahhoz, hogy a bizalmat megkapjam. Kapitányké­nt próbáltam mindenkihe­z beszélni, példát mutatni a teljesítmé­nyemmel – nyilatkozt­a első csapatkapi­tányi meccse, a novemberi, Luxemburg elleni találkozó után Szoboszlai.

Mag yarország első eg yéni téli olimpiai aranyérmes­e, a rövid pályás gyorskorcs­olyázó Liu Shaoang és a világbajno­ki címet nyert Szilágyi Áron kardozó, Salim Omar tekvondós, valamint a vb-n és az Eb-n is verhetetle­n kajakos Kopasz Bálint ugyancsak megtalálha­tó a listán az év legjobbjak­ént a szövetsége­knél.

 ?? ?? Kapitány Szoboszlai fiatalon lett a válogatott csapatkapi­tánya
Kapitány Szoboszlai fiatalon lett a válogatott csapatkapi­tánya

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary