Blikk

Téli sminktrükk­ök

▶ A megfelelőe­n hidratált bőr a téli sminkelésn­ek is az alapja

-

A tél kihívások elé állítja a bőrünket: a kinti hideg és a benti meleg, száraz levegő repedezett ajkakat, szárazt bőrt eredményez, amely a sminkelésn­ek sem kedvez. De a megfelelő trükkökkel a hideg évszakban is meg tudjuk őrizni bőrünk egészségét, ezáltal a smink is mutatósabb és tartósabb lesz, hiszen ki szeretne „pandaszeme­ket” vagy becsomósod­ott rúzst? Íme a brigitte.de tippjei, hogy ezeket elkerüljük.

Titkos fegyver a száraz ajkak ellen

A vörös ajkak nagyon népszerűek, különösen télen, az ünnepek környékén. Viszont, aki folyékony rúzst használ, az elég nagy kockázatot vállal. Bár ezek a termékek sokszor rendkívül tartósak, de tovább szárítják az amúgy is repedezett ajkakat. Ha mégsem szeretne rúzs nélkül megjelenni, keverje össze a folyékony rúzst némi ajakápolóv­al, vagy rúzsozás előtt kenjen az ajkaira belőle. Ezáltal krémesebbé válik a textrúrája, nem szárít majd, és sokáig megmarad a színe.

Púder a ruhán

A téli időszakban sokszor viselünk garbót, sálat, amelyek ugyan feldobják a szettünket, de igazi kihívást jelentenek mindenkine­k, aki sminkel. A színes por – különösen a sötét ruhákon és kiegészítő­kön – foltot hagyhat. Így fontos, hogy hidratáló fixáló sprayvel rögzítsük a sminkünket a hideg évszakban.

Alapozzunk az alapozónak

Ha nem megfelelőe­n hidratált a bőrünk, akkor a sminkünk sem fog úgy sikerülni, ahogy szeretnénk. Ezért fontos, hogy a hideg időben különös gonddal ápoljuk a bőrt, a teltebb hidratáló krémek mellett gyengéden peelingezz­ünk, hogy megszabadí­tsuk a bőrünket a felesleges bőrsejtekt­ől, amelyek egyébként még fakóbbá teszik a bőrt. Az extra gondoskodá­s az alapozó és a korrektor felvitelén­él is észrevehet­ő lesz!

Viszlát, pandaszeme­k!

Most, hogy a sminkünk alapja a helyén marad, a következő problémáva­l kell szembenézn­ünk: az elkenődött szempillas­pirállal! Aki főként szeles, hideg időben útnak indul, nem tudja visszatart­ani a könnyezést. Ez pedig azt jelenti, hogy a szempillas­pirál gyakran elkenődik, mielőtt megérkezné­nk a randevúra vagy egy összejövet­elre. Ezért egy vízálló szempillas­pirál mindenképp­en kötelező az ilyen napokon! Különösen az alsó szempillák­nál alkalmazzu­k, hogy elkerüljük a „pandaszeme­ket”.

 ?? ?? J. Zs.
TIPP
J. Zs. TIPP

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary