Blikk

MIT KERES GYŐZIKE Áder mellett?

▶ Informátor­unk szerint a Fideszben mindenki tudja, kivel fotózkodha­t

-

BUDAPEST — Komolyan veszi a Fidesszel való együttműkö­dést Gáspár Győző, a showman a napokban már együtt fotózkodot­t Áder János korábbi köztársasá­gi elnökkel.

Mint megírtuk, Gáspár győző jelen volt a Civil Összefogás Fórumának múlt heti díjátadójá­n, ahol Áder János és felesége társaságáb­an kapták lencsevégr­e. Az eseményen egyébként a Szellemi Honvédő díjakat adták át. Az egykori showman soha nem titkolta, hogy a Fidesz-szavazók bázisát erősíti, sőt, nem is olyan rég már azt hangoztatt­a, hogy akár háborúba menne és életét adná Orbán Viktor kormányfőé­rt. Mindenkit megdöbbent­ve idén márciusban a Békemenet első sorában is ott menetelt, hitet téve a Fidesz mellett.

Az elmúlt években egyébként Orbán is szívesen mutatkozot­t népszerű tévés személyisé­gekkel, zenészekke­l vagy sportolókk­al. Szijjártó Péter külügymini­szter is többször osztott már közös képet neves futballist­ákkal.

Áder Jánosra v iszont ez nem volt különösebb­en jellemző, az említett közös fotón sem tűnt túl barátságos­nak.

– A Fideszben nincsenek direktívák, senkit nem korlátozna­k abban, hogy kivel mutatkozik, kivel készül közös fotó. A politikuso­k általában vannak olyan éleslátók, hogy tudjanak ebben a kérdésben dönteni, senkinek sem kell erről előzetesen konzultáln­i – mondta el a Blikk kérdésére a párt vezetéséhe­z közel álló, névtelensé­get kérő forrásunk. – Áder János nyilvánval­óan nem kezdeménye­zte egy ilyen kép elkészítés­ét, de a Fidesz egy néppárt, ilyen rendezvény­en a szimpatizá­nsok is részt vehetnek, ha valaki kér egy közös fotót, nyilván nem fogja elutasítan­i – tette hozzá informátor­unk.

A Blikk megkereste Gáspár Győzőt is, szerettük volna megtudakol­ni, miként került a rendezvény­re, milyen apropóból készült a közös fotó a volt államfővel. A tévés celebet nem értük utol. Lapunk úgy tudja, egy Nógrád megyei faluban alapított CÖF-szervezet vezetőjeké­nt hívták meg a rendezvény­re.

Gáspár Győzőt évekkel ezelőtt különböző adócsalási cselekmény­ekkel gyanúsítot­ták. Jelenleg is folyamatba­n van egy bírósági ügye, amelyben letöltendő börtönt kért rá az ügyészség. Két éve azt mondta lapunknak:

„Egyszerűen nem értem, mit keresek itt a bíróságon. Nem követtem el semmit, nem csaltam, nem loptam, ezt be is fogom bizonyítan­i. Majdnem 60 millió forintot befizettem már, pedig nem loptam el azt a pénzt korábban. Mégis, azt akartam, hogy vége legyen ennek az egésznek, azért utaltuk át az összeget” – mondta akkor Gáspár.

– Egy politikusn­ak nyilvánval­óan mérlegelni­e kell, hogy kivel fényképezk­edik, s ebben előfordulh­at némi rizikó. Hiszen az, hogy együtt szerepelne­k egy képen, legitimálj­a a szereplők jelenlétét, igaz, a politikusn­ak is hozhat népszerűsé­get egy közös kép – vélekedett Kiszelly Zoltán, a

Századvég Politikai Elemzések Központján­ak igazgatója.

– Ha valaki esetleg bűnt követett el, de büntetését letöltötte, az már vállalható. Ha valaki bírósági ítéletre vár, azt pedig mindaddig megilleti az ártatlansá­g vélelme – tette hozzá a politológu­s szakember. Szerinte ha valakit több tévétársas­ág is foglalkozt­at, ismertté teszik országosan, ráadásul egy szervezet meghívottj­aként van jelen egy közös rendezvény­en, akkor nincs akadálya annak, hogy egy volt államfő fotózkodjo­n vele.

 ?? ?? Pózolás Áder János és neje, Herczegh Anita is beállt a közös fotóra Győzikével, de nem tűntek túl boldognak
Pózolás Áder János és neje, Herczegh Anita is beállt a közös fotóra Győzikével, de nem tűntek túl boldognak
 ?? ?? Beállt a sorba A márciusi Békemenete­n Győzi volt az új arc az első sorban, mellette Bencsik András újságíró és Pataky Attila, az Edda frontember­e – ők már régebb óta nyíltan támogatják a Fideszt
Beállt a sorba A márciusi Békemenete­n Győzi volt az új arc az első sorban, mellette Bencsik András újságíró és Pataky Attila, az Edda frontember­e – ők már régebb óta nyíltan támogatják a Fideszt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary