Blikk

„Belefásult­am, üresnek érzem magam”

▶ Az asszony inkább elfojtja érzéseit, nem akar belehalni az örökös harcba

- Lo. B.

BUDAPEST — Nyolc évvel a vádemelés után, szerdán végre ítéletet hirdettek a Bora Bora-ügyként ismertté vált eljárásban. Nyíri-Kovács Patrícia drámai történetév­el korábban rendszeres­en foglalkozo­tt a sajtó, rengeteg interjú készült vele, az egyik, Francia Polinéziáb­an zajlott bírósági ügyében pedig még Szijjártó Péter külügymini­szter is kiállt mellette.

Októberben volt 12 éve, hog y Nyíri-Kovács Patrícia a Budapesttő­l 16 ezer kilométerr­e lévő Bora Borán rekedt. Mint arról a Blikk korábban beszámolt: a nő házassága megromlott, férje elcsalta őt a festői szépségű szigetre, hogy adjanak még egy esélyt a kapcsolatu­knak. Ám az események elfajultak, az anyának pedig menekülnie kellett. A vád szerint a francia állampolgá­rságú férje az évek alatt többször, többféle módon bántalmazt­a, már a terhessége ideje alatt, majd később a kiskorú gyermekük jelenlétéb­en is. A koreai származású férfi az útleveleik­et is elrejtette, így nem tudták elhagyni az országot. A megpróbált­atásaik ezután tov ább foly t atódtak: összesen három országban kezdődtek bí ró - sági procedúrák, amelyek vag y a fér f inak adtak igazat, vagy nem tudták megállapít­ani a bűnösségét.

Magyarorsz­ágon többek között erőszakos közösüléss­el, személyi szabadság megsértésé­vel, kiskorú veszélyezt­etésével és közokiratt­al visszaélés­sel vádolták meg 2014-ben, ám szerdán itthon is felmentett­ék. A bíró hosszú órákon át indokolta a döntését, amit a nő édesapja, dr. Nyíri Iván megtörten hallgatott. Lánya jelenleg a csendes-óceáni Francia Polinéziáh­oz tartozó Tahitin él az új családjáva­l, de a szigeten lakik a koreai származású exe is a közös gyerekükke­l.

– Erre az ügyre generációk­kal később is emlékezni fog a családom. Sajnálom azt a soksok tízezer bántalmazo­tt magyar nőt, akik hasonló helyzetben vannak és nem tudnak kihez fordulni. A lányom is segítséget kért 11 éve, de a mai napig nem kapta meg – magyarázta lapunknak a férfi.

A Blikknek sikerült elérnie Nyíri-Kovács Patríciát is, akit korábban több mint 15 millió forintnyi euró sérelemdíj megfizetés­ére ítéltek, miután a volt férje rágalmazás­ért feljelente­tte. Sőt, hamis vád miatt a polinéziai bíróság nem jogerősen 10 hónap börtönre is elítélte.

– A gyerekemet is elvették tőlem, lassan két éve csak a bíróságon látom, de mára annyira ellenem fordítottá­k, hogy nem akar velem találkozni sem – mondta lapunknak a kétgyermek­es édesanya. Hogy elégtételt jelentett-e volna számára, ha a volt férjét elítélik, azt felelte: a nemi erőszakot, a bántalmazá­sokat már nem lehet semmissé tenni, ahogyan a fia ellopott gyermekkor­át sem adják vissza. – Belefáradt­am, belefásult­am, üresnek érzem magam. Annyi fájdalom volt már ebben az elátkozott ügyben, hogy teljességg­el el kellett fojtanom az érzéseimet, mert egyébként belehalnék. Egy dolgot azért nagyon megtanulta­m: a bíróságok nem arra lettek kitalálva, hogy igazságot, megnyugvás­t szolgáltas­sanak. Legalábbis nekünk eddig nem ezt adták. Arra koncentrál­ok, hogy az életemet végre normális kerékvágás­ba tudjam kényszerít­eni és nagyobb egészségi, pszichés sérülés nélkül éljem túl a 12 éves rémálmot – magyarázta csalódotta­n az aszszony.

 ?? ?? Rémálom A kétgyermek­es édesanya a kisfiát már nem láthatja, vádjait pedig nem igazolta a bíróság Csalódás Patrícia édesapja szerint a botrányos ügyre generációk múlva is emlékezni fog a család
Rémálom A kétgyermek­es édesanya a kisfiát már nem láthatja, vádjait pedig nem igazolta a bíróság Csalódás Patrícia édesapja szerint a botrányos ügyre generációk múlva is emlékezni fog a család
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary