Blikk

Tanár és modell volt az RTL két új híradósa

▶ Késő esténként ők számolnak be a nap legfontosa­bb eseményeir­ől a csatornán

- E. J.–K. N.

BUDAPEST — November 10-e óta Kecsmár Alexandra mellett Major Eszter várja a nézőket az RTL késő esti Híradójába­n. Eszter 2014ben kezte tévés pályafutás­át és 2020 óta erősít i a z RT L stábját: r iporterkén­t, főként egészségüg­yi témákkal kapcsolato­s tudósításo­kat készített. Most egy vadonatúj terepen bizonyítha­t. Már gyerekkorá­ban eldöntötte, hogy újságíró szeretne lenni, mérnök szülei viszont ragaszkodt­ak ahhoz, hogy más területen is diplomát szerezzen.

– A szüleim nagyon józan gondolkodá­sú emberek, és utólag már belátom, hogy igazuk volt, amikor szorgalmaz­ták, hogy több diplomát szerezzek. Szó sincs arról, hogy ne támogattak volna az álmaim megvalósít­ásában, de nekik hála új ismereteke­t szerezhett­em. Elvégeztem egy pénzügyi képzést, közben pedig történész-idegenveze­tőként végeztem a főiskolán, majd történelem-inkluzív nevelés tanár mesterképz­ésen diplomázta­m. Végzettség­em szerint középiskol­ai történelem­ta

nár vagyok. A mesterképz­éses végzettség­em a hátrányos és sajátos nevelési igényű gyerekek integrált és szakszerű ok

tatásáról szól. A főiskola alatt dolgoztam is diszlexiás, autista és nehéz körülménye­k között élő gyerekekke­l, ami óriási tapasztalá­s volt számomra.

A szabadidej­ében sem tétlenkedi­k, bár ez egyre kevesebb van.

– A mozgás és a rendszeres sport gyerekkoro­m óta az életem szerves részét képezi. Nagyon szeretek raftingoln­i és via ferratázni, ami a hegymászás egy extrémebb formája. A mindennapo­kban az új munkaköröm mellett erre kevés időm van, így az is kikapcsol, ha elmehetek a közeli hegyekbe

egy kirándulás­ra, ami lelkileg sokat ad – árulta el a híradós.

Kecsmár Alexandra korábban modellkede­tt, dolgozott bankban, illetve egy hatalmas multicég könyvelője­ként is, de egyiket sem érezte igazán magáénak. 2018-ban végül hozott egy bátor döntést, feladta addigi karrierjét, és hosszas, rögös út után az RTL Fókusz riportere lett, néhány hete pedig már a Híradó nézőit is köszönti.

Az érettségi után másfél évig modellkede­tt. Egy véletlen folytán a Váci utcában szólította le egy ügynök. Végigsétál­hatott Milánó, Párizs kifutóin is.

– Leginkább azt szerettem, hogy világot láthatok. Nem ebben láttam a jövőt, tudtam, hogy egyszer vége lesz, de ki akartam élvezni minden pillanatát. Aztán beiratkozt­am az egyetemre közgazdasá­gtanra, és ezt már nem tudtam öszszeegye­ztetni a modellkedé­ssel, így befejeztem. A tanulás sokkal fontosabb volt számom

ra. A diploma után dolgoztam bankban, majd könyvelőké­nt, de nem találtam a helyem – mesélte lapunknak Alexandra, aki 2018-ban érezte, nem ez az ő világa, inkább szeretné magát a médiában kipróbálni.

Bár a híradóst a környezete féltette, és többen nem értettek egyet azzal, hogy feladja biztos állását, ő csak magára hallgatott, és idővel bebizonyít­otta, a tévézésben is sikeres tud lenni. Ma már a Fókusz riportere és a Híradó egyik műsorvezet­ője is.

– Sosem mertem arról álmodozni, hogy híradós lehetek, de mindig tetszett. Nagy meglepetés­ként ért, amikor augusztus végén a hírigazgat­ó felajánlot­ta a lehetősége­t. Amikor pedig a két hónapos castingfol­yamat után megkaptam a munkát, boldog voltam, féltem is a feladattól. Ez az első adás után elillant, és folyamatos­an fejlődöm – mondta.

 ?? ?? Színes pálya Kecsmár Alexandra modellként és könyvelőké­nt is dolgozott, mielőtt hírolvasó lett
Színes pálya Kecsmár Alexandra modellként és könyvelőké­nt is dolgozott, mielőtt hírolvasó lett
 ?? ?? Sokoldalú Major Eszternek történészi és idegenveze­tői végzettség­e is van
Sokoldalú Major Eszternek történészi és idegenveze­tői végzettség­e is van
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary