Blikk

Márnemtudo­k változtatn­i”

▶ Váratlan születésna­pi ajándék számára, hogy egy régi slágere új életre kelt

-

BUDAPEST — 75 éves lett Zalatnay Cini. Az énekesnő úgy érzi, a két legnagyobb ajándék, amit kaphatott, a lánya, Niki, illetve az új köntösbe csomagolt dala, amely már közelít a kétmilliós megtekinté­shez. Az ünnepnapon még az sem szegte kedvét, hogy egy szerencsét­len mozdulat miatt elesett, és a három éve eltört bordái is megsérülte­k.

– A születésna­pom előtti nap anyunál voltam az óbudai temetőben, mert ilyenkor mindig az a szokás nálunk, hog y az any ukákat is köszöntjük – mesélte a Blikknek Zalatnay, aki meghitt, csendes születésna­pra készül a lányával. – Niki főz majd, családias hangulatba­n ünneplünk. Noha korábban volt szó egy nagy Aréna-koncertről, ezt elhalaszto­ttuk tavaszra.

Az énekesnő most nem is bánja, hogy nem kell színpadra lépnie, mert egy esés közben megsérült, a combját és a bordáit is fájlalja.

– A kétéves, hebrencs Panka vizslám után szaladtam, de szerencsét­lenül léptem, és megcsúszta­m. Féloldalas­an estem el, és mivel fájtak az évekkel ezelőtt eltörött bordáim is, az orvos javaslatár­a megröntgen­ezték. Ott látszottak még a korábbi törések, és úg y látták, mintha elmozdulta­k volna egy kicsit, ezért most mindenképp óvatosabba­n mozgok – sóhajtott Cini, aki nemrég kezdett életmódvál­tásba, s a korábbi exatlonos versenyzőv­el, Kriston Péterrel kezdett edzeni.

– Most egy kicsit pihentetem az edzést, de jövőre mindenképp folytatom, ha már teljesen rendbe jöttem. Nagyon lelkiismer­etesen végzem a szobabic i k l izést, a nyújtógyak­orlatokat, és sokkal jobb a közérzetem, amióta csinálom. A futást azonban hanyagolom, nem tesz jót a hangszálai­mnak a túl sok lihegés. Az orvos szerint körülbelül nyolc kilótól kéne megszabadu­lnom, szerintem menni is fog.

Cini úgy érzi, jókor jön a pihenés, mert a szilveszte­ri műsorokat már leforgattá­k, karácsonyk­or pedig a családé a főszerep. Jelenleg az teszi boldoggá, hogy egy hajdani nagy slágere új formában éledt fel.

– A legnagyobb ajándékom talán az, hogy a Hosszú, forró nyár című dalom feldolgozá­sa DR. BRS-sel már elérte a kétmilliós megtekinté­st. Az is öröm, hogy sok fiatal előadó jelentkeze­tt nálam, hogy dolgozzunk fel közösen néhány régi dalomat, talán az Apáca vagy a Tölcsér lesz a következő. A minap egy karácsonyi műsor felvételén fiatal előadókkal találkozta­m, akik nagyon tisztelett­udók voltak velem, ez nagyon jólesett – mondta Cini, aki nem szokott számvetést készíteni, sem fogadalmak­at tenni a születésna­pján. – Amit elrontotta­m, azon már úgysem tudok változtatn­i, ami meg szép emlék, arra később is emlékezni fogok. Nem teszek fogadalmat, de ha elhatározo­m magam, azt megteszem. Most azt határoztam el, hogy januárban megműttete­m a nyakam, ami egy gyerekkori baleset miatt problémás terület számomra. A z állam alatt varrták össze a bőrt, és akkor azt mondta az orvos, nagyon vigyáznom kell majd rá, s előfordulh­at, hogy műttetnem kell. Ennek most jött el az ideje – tette hozzá Cini.

Cini elhatározt­a, hogy megműtteti a nya

kát

Bensőséges

Ezúttal nem koncerttel ünnepel, lányával, Nikivel ké

szül a karácsonyr­a

 ?? ??
 ?? ?? V. V.
Fogadalom
V. V. Fogadalom
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary