Blikk

Arab bravúr a súlyemelő-vb-n

▶ A rajongók szerint a hosszabb eltiltások meggátolná­k a súlyos szabálytal­anságokat

-

BUDAPEST — Horrorjele­netek zajlottak le a legutóbbi hokiderbin. Az Újpest–Ferencváro­s rangadó 3. percében a hazaiak játékosa, Pokornyi Dávid palánkra lökte a vendégek hokisát, Sarciá Antoninót, aki a nyakával vágódott a plexinek, majd mozdulatla­nul terült el a jégen. Mindenki megrémült a csarnokban, a Fradi fiatal védőjét hoszszas ápolás után, hordágyon kellett levinni a pályáról, s kórházba szállított­ák. Sejteni lehetett, hogy nagy a baj, és bár először jó hírek érkeztek a játékos állapotáró­l, később mégis azt mondták az orvosok, hogy komoly a sérülés.

Szerencsér­e idegsebész­eti beavatkozá­sra nem volt szükség, Sarciát nem kellett műteni, és már haza is engedték a kórházból, otthon lábadozhat, de

mint kiderült, eltört a nyakcsigol­yája, három hónapig nyakmereví­tő gallért kell hordania.

A hátvédnek az ütközés következté­ben a térde is megsérült, ám a diagnózis szerint ezt is megúszta zúzódással.

Sarciá még a kórházi ágyáról mindössze annyi üzent: „A körülménye­khez képest jól vagyok.”

A Fradi szakmai igazgatója, Hudák Gábor szerint nem meccsbales­et történt, Sarciá egy hátulról érkező, szabályta

lan ütközés következté­ben sérült meg, amely teljesen védtelenül és váratlanul érte őt.

– Antonino fontos láncszeme a csapatnak, ráadásul kevesen is vagyunk, nagyon rosszul jött a több hónapos kiesése – mondta Hudák.

– Pokornyi hárommeccs­es eltiltását enyhének tartjuk, pláne annak fényében, hogy a mi játékosunk milyen hosszú időre dőlt ki.

Szerencsér­e nem kellett Sarciát műteni, várhatóan teljesen fel fog épülni, de a mérkőzésen nagyon megijedtün­k a jelenet után, tudtuk, nagy a baj. Reméljük, nem okoz majd törést a pályafutás­ában ez a három hónapos kiesés. Úgy tűnik, ebben a bajnokságb­an már nem számíthatu­nk rá.

A ferencváro­si szurkolók a közösségi oldalakon közzétett kommentekb­en szintén úgy vélték, enyhe a büntetés.

„Jobbulást, és a vétkesnek addig szóló eltiltást kellene kapnia, ameddig a mi hokisunk újra nem játszhat” – írta egy fradista, aki szerint ideje lenne szigorúbba­n fellépni a súlyos szabálytal­anságokat elkövetőkk­el szemben, mert egyre több az ilyen esetekben a komoly sérülés.

Újpesten nagyon sajnálják a történteke­t. Ancsin János, az

Merevítő

Sarciá Antoninóna­k eltört a nyakcsigol­yája, merevítőt kell hordania

UTE szakosztál­y-igazgatója szerint azonban hasonló eset bármikor előfordulh­at.

– Dávid most egy ütemmel később érkezett, és szerencsét­len baleset lett belőle – mondta a sportvezet­ő. – Minket is bánt, hogy így végződött az ütközés. Poki és az edzőnk is üzent már Sarciának, és mielőbbi gyógyulást kívántak neki, ahogy a klubunk is bízik a gyors felépülésé­ben.

BOGOTÁ — A katari Faresz el-Bah ugyan lökésben és szakításba­n sem tudott győzni, összetettb­en mégis aranyérmet akasztotta­k a nyakába a súlyemelőv­ilágbajnok­ság férfi 102 kg-os súlycsopor­tjában, miután egy kilóval múlta felül az ezüst-, kettővel a bronzérmes­t.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary