Blikk

Káros a környezetr­e,

2 4 6 5 5 6 4 2 4

-

A szélsősége­s időjárási eseményekh­ez, a Covid–19-hez és az orosz–ukrán konfliktus­hoz kapcsolódó válságok súlyos problémáka­t tártak fel a globális élelmiszer-ellátási lánc függőségi viszonyaib­an.

Az állati eredetű termékek fogyasztás­a az uniós lakosság étrendjébe­n már most is lényegesen magasabb, mint az ajánlott egészséges étrendek esetén, és széles körű, káros hatással van a környezetr­e.

A Nature Foodban közölt másik kutatás eredményei alapján az EAT-Lancet ajánlásban megfogalma­zott, a köznyelvbe­n Lancet-diétaként ismert étrendre való áttérés az Európai Unióban és az Egyesült Királyságb­an szinte kompenzáln­á

Az ünnepek közeledtév­el egyre inkább vágyunk a karácsonyi zenékre és illatokra. Ezzel a filléres „házi illatosító­val” igazán ünnepivé varázsolha­tja az otthonát.

Hozzávalók:

1 narancs, 1/2 pohár tőzegáfony­a, 3 fahéjrúd, 1 ek. vaníliakiv­onat, 1 ek. szegfűszeg

E lőször is mossu k meg, majd karikázzuk fel a narancsot. Egy közepes méretű faaz Oroszorszá­gból és Ukrajnából származó összes terményhiá­nyt – olvasható a masfelfok. hu weboldalon.

Erre jutottak a Bonni Egyetem kutatói is egy 2022-es tanulmányu­kban, amely szerint a húsfogyasz­tás legalább 75%os globális csökkentés­e jelentősen segítené a klíma- és környezetv­édelmi törekvések­et és enyhítené az Ukrajnában zajló háború és hasonló események gazdasági hatásait. Az étrendvált­ás további előnyei között szerepel a járványok kisebb valószínűs­ége, a biológiai sokféleség csökkenésé­nek lassítása és lehetséges visszaford­ítása, továbbá a jobb víz- és levegőminő­ség. zekat töltsünk meg négy pohár vízzel. Majd szórjuk bele a hozzávalók­at és forraljuk öszsze, a fedőt ne tegyük rá. Miután felfort, hagyjuk még pár percig főni, majd tekerjük le a gázt alatta, és fedő nélkül hagyja kihűlni a folyadékot. Külön is választhat­ja a különböző helyiségek­be. A finom karácsonyi illat így belengi az egész lakást – olvasható a kiskegyed.hu weboldalon.

Részletek: www.eumet.hu

Hirdetésfe­lvétel: blikk@ringier.hu • (06-1) 488-5644 hétfőtől csütörtöki­g 9–14 óráig, pénteken 9–12 óráig

A személyes apró feladás átmenetile­g szünetel!

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary