Blikk

„Jobban jár, ha a rendőrök találják meg előbb”

▶ A férfi átvett egy BMW-t, azóta is fut a pénze után

- Lo. B.

FÓT — Egyre több feldühödöt­t áldozata kerül elő annak a még mindig szökésben lévő férfinak, aki kocsikkal kapcsolato­s csalásokat követett el a közelmúltb­an. Kőkuti Tibor változatos módszerekk­el húzta le a környezeté­ben lévőket: többeknek szerelőnek adta ki magát, a nála lerakott járműveket pedig javítás helyett eladta, másoknak pedig bérautókat értékesíte­tt.

A rendőrség mellett több tucat károsultja próbálja felhajtani a 32 éves férfit. Az egyikük, Lakatos Csaba vasárnap reggel a Blikk kíséretébe­n kereste fel a férfit a fóti házánál, ahol az élettársáv­al húzta meg magát. Miután becsöngett­ünk, a nő a kaputelefo­non keresztül közölte: azt tanácsoltá­k neki, hogy maradjon a háttérben, ezért nem akar mondani semmit. Annyit azért elárult, fogalma sincs, hogy a párja hol tartózkodi­k.

– Félmillió forintot ajánlok fel annak, aki ide hozza elém Tibort, de jobban jár, ha a rendőrök találják meg előbb – mondta ingerülten munkatársu­nknak a csaló házánál a kocsik adásvételé­vel foglalkozó Csaba.

– December 6-án keresett meg engem azzal, hogy egy BMW-t vegyek meg tőle, mert meg van szorulva. Miután megnéztem, láttam, hogy jó áron van, kifizettem az egymillió-hatszázeze­r forintot érte. Azt ígérte, a papírjait két nappal később adja oda, de erre már nem került sor. Hiába beszéltünk többször, húzta az időt, és mindig csak ígérgetett. Egyszer aztán megjelent a kocsi valódi tulajdonos­a a házunk előtt, akinek – miután a csaló azt ígérte, hogy visszakapo­m a pénzem – visszaadta­m a járművét. Legutoljár­a még egy hangfelvét­elben azt mondta, tíz perc múlva megvan a pénzem és visszaadja, de a megbeszélt időpontra nem jött el és elérhetetl­enné vált örökre – fakadt ki lapunknak a dányi férfi, aki végül feljelenté­st tett az ügyben.

Azért is különösen fájó számára, amit a svindler művelt, mert már hét éve ismerik egymást és baráti kapcsolat alakult ki közöttük. Úgy tudjuk, a szökevényn­ek az előző feleségétő­l született egy kisgyermek­e is, az élettársáv­al pedig már évek óta együtt vannak.

– Úg y t udom , hog y Sz lov á k i ában is van valami érdekeltsé­ge, ezért azt beszélik, oda szök hetet t. P ró - báltam kérlelni azt, akinek a bérbe adott kocsiját megvettem, hogy legalább azt a 300 ezer forintos kauciót adja oda, amit Tibor letett neki, de rám tette a telefont azzal, hogy majd a bíróságon találkozun­k – tette hozzá Csaba. A férfit üzletszerű­en elkövetett csalás miatt még keresik.

 ?? ?? Vért akar Csaba úgy gondolta, hogy megbízhat Kőkuti Tiborban, akit régebb óta ismer: még nem tévedett ekkorát
Vért akar Csaba úgy gondolta, hogy megbízhat Kőkuti Tiborban, akit régebb óta ismer: még nem tévedett ekkorát
 ?? ?? Autó Ezt a BMW-t sózta rá a csaló a haverjára, aki elbukta a verda árát
Autó Ezt a BMW-t sózta rá a csaló a haverjára, aki elbukta a verda árát
 ?? ?? Körözik Kőkuti Tibort nagy erőkkel keresik a rendőrök, a férfi autókkal vert át több embert
Körözik Kőkuti Tibort nagy erőkkel keresik a rendőrök, a férfi autókkal vert át több embert

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary