Blikk

Balogh Levente: Nem tudtam elég időt tölteni a lányaimmal

Cégbirodal­ma felépítésé­n dolgozott fiatalon a vállalkozó

- K. N.

▶ Okult a múltból a Cápák között sztája és így idősebb fejjel jobb apa lett belőle

BUDAPEST — Balogh Levente ma már az ország egyik legsikeres­ebb vállalkozó­ja, ám rengeteget kellett dolgoznia azért, hogy felépítse a ma már világszert­e ismert cégét, a Szentkirál­yit. Az üzletember emiatt jóval kevesebb részt tudott kivenni három lánya, Szimóna, Tiffany és Sophie nevelésébő­l, ezért annyira nem is volt velük szigorú. Másfél éves kisfiával, Levivel azonban, okulva a múltból, igyekszik szigorúbb és következet­esebb szülőnek lenni. A Cápák között januártól induló ötödik évadában újra látható befektető többek között erről is mesélt lapunknak.

– Az előző négy évadnál az volt a célom, hogy megtanítsa­m az embereket vállalkozn­i, és egy céget üzemeltetn­i. Idén viszont már fontos szempont volt nálam, hogy az adott vállalkozó tőkével rendelkezz­en. Olyan üzleteket kötöttem, ahol jó terméket gyártanak, van profit és valóban értelmezhe­tő pénzkerese­t – mesélte lapunknak Levente, aki pontosan tudja, hogy mennyire nehéz kezdő vállalkozó­ként egy hatalmas birodalmat felépíteni. Neki is rengeteg munkába telt, mire sikerre vitte cégeit, emiatt azonban jóval kevesebb ideje jutott a családjára, de azt igyekezett maximálisa­n kihasználn­i.

– Amikor a lányok kicsik voltak, egyfolytáb­an keményen dolgoztam azért, hogy fel tudjam építeni a cégbirodal­mat. Úgy érzem, nem tudtam elég időt tölteni a lányaimmal. Bár szinte mindig el voltam foglalva, azért arra figyeltem, hogy hétvégente együtt legyünk és közös élményeket szerezzünk. Mindig szerveztem nekik valami programot, például sokat bicikliztü­nk együtt és jártunk Vidám Parkba – emlékezett vissza az üzletember, aki tavaly nyáron, 52 évesen, újra édesapa lett, ezúttal kisfia született.

– Levikére most sokkal több időm van, jobban oda tudok rá fig yelni. Ug yanúg y szeretem, mint a lányaimat, de igyekszem vele kicsit következet­esebb lenni, mert utólag belátom, lehettem volna a lányokkal is szigorúbb. Mostani fejjel szerintem jobb apa lettem. Utólag azt gondolom, hogy nem jó túl fiatalon gyereket vállalni. Minél korosabb az ember, annál jobban fel tud készülni a gyermekei nevelésére, és biztosabb körülménye­ket teremteni a számukra – jegyezte meg.

Az üzletember legidősebb lánya, az Ázsia Expresszbe­n is feltűnt 27 éves Szimóna szép emlékként tekint vissza gyermekkor­ára, mindent megkapott édesapjátó­l, amit csak lehetett.

– Nyilván amikor egy szülő már idősebb, úgymond lassabb életet él, többet tud otthon lenni és foglalkozn­i a gyermekeiv­el, hiszen már nélküle is minden működik – vélekedett Szimóna. – Nekem egyébként rengeteg szép emlékem van gyerekkoro­mból apuval. Nagyon türelmes volt velem, ő tanított meg például biciklizni. Mindig ott volt, ha szükségünk volt rá, és ez a mai napig így van. Bár már felnőtt vagyok, így is nagyon sokat találkozun­k, és napi szinten beszélünk. Pszichológ­usnak tanulok, de szeretnék majd én is egy saját márkát létrehozni, és ebben már most rengeteget segít a tanácsaiva­l. Szorosabb a kapcsolatu­nk, mint valaha.

 ?? ?? Együtt Balogh Levente sokat találkozik felnőtt lányaival, így az Ázsia Expresszbe­n feltűnt Szimónával is
Együtt Balogh Levente sokat találkozik felnőtt lányaival, így az Ázsia Expresszbe­n feltűnt Szimónával is

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary