Blikk

Ismét érmet szereztek a horvátok

-

DOHA — Horvátorsz­ágé lett a katari foci-világbajno­kság harmadik helye, miután a bronzmérkő­zésen szombaton 2-1-re legyőzte Marokkót. Josko Gvardiol találatát Asraf Dari még villámgyor­san kiegyenlít­ette, Mislav Orsic remek tekerésére azonban nem érkezett válasz.

A horvátok harmadik helye sokakat meglepett, hiszen voltak a déli szomszédai­nknál jóval esélyesebb és erősebb válogatott­ak ezen a tornán. Többen öregnek tartották már a horvát nemzeti csapatot, ám Modricék rácáfoltak erre. Az előző vb-n Oroszorszá­gban ezüstérmet szerzett Horvátorsz­ág. Zlatko Dalic szövetségi kapitány másodszor vitte a legjobb négy közé a válogatott­at.

– Ez olyan bronz, ami nekünk aranyérmet ér – jelentet te ki Da lic . –

N a gyo n n e h é z me c c s vo l t , d e csodálatos­an játszottun­k . Mindenkine­k kö - szönöm, aki nekünk szurko lt . Két vb-n két érmet szereztünk, ez óriási dolog. Külön még egy olyan embernek ajánlanám, aki az egészet elkezdte.

Ő pedig a Főnök, Miroslav Blaze - vic. Ez az ő érme, ő az edzők edzője.

Érdekes módon Valid Regragi, a marokkói kapitány sem volt csalódott.

– Semmit nem vethetek a játékosok szemére, szerettünk volna örömet szerezni.

Josko Gvardiol szép fejesével szerzett vezetést Horvátorsz­ág a bronzmérkő­zésen Marokkó ellen

Ebből a vb-ből lehet tanulni. Boldogok vagyunk, hogy a világ legjobb négy csapata között vagyunk. Próbáltunk menni, ennyi volt benne, gratulálok a horvátokna­k, tapasztalt­abbak voltak – mondta Regragi.

Horvátorsz­ág 1998 után lett újra bronzérmes a világbajno­kságon.

Blikk-információ

 ?? ?? Fejes gól
Fejes gól

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary