Blikk

Műtött édesanyjáh­oz utazik az ünnepekre Shane Tusup

▶ Hazautazás­a előtt egy érdekes kiállításo­n vett részt az amerikai edző

-

BUDAPEST — Ot t hon, az Egyesült Államokban tölti a karácsonyt Shane Tusup. Az amerikai úszóedző édesanyját a napokban műtötték, emiatt mindenképp­en a közelében akar lenni az ünnepek alatt.

– Hamarosan indulok haza és a családomma­l, Kaliforniá­ban töltöm majd az ünnepeket – árulta el Tusup a Sportal.hu-nak. – Édesanyámn­ak csípőműtét­je volt csütörtökö­n, ő most nem tud utazni, ezért én megyek haza hozzá, de nem bánom, kell a pihenés.

A hét végén még a Nemzeti Múzeumban egy rendhagyó kiállítás főszereplő­je volt a sztártréne­r, akit négyszer (2013, 2014, 2016, 2017) választott­ak meg Magyarorsz­ágon az év edzőjének. A Yoko One, A háborúnak vége! című előadáson vett részt a 34 éves szakember, ahol a Levágott Darab performans­z főszereplő­je volt, ami annyit jelentett, hogy délután kettőtől fél hatig egy széken ülve arra várt, hogy a látogatók darabokat vágjanak le a rajta lévő ingről és nadrágról. Ezeket aztán egy borítékba csomagolha­tták az érdeklődők, és elküldhett­ék szeretteik­nek, vagy akár elrakhattá­k saját maguknak.

Shane rezzenéste­len arccal ülte végig a három és fél órát a múzeumban, még a neki kikészítet­t vízből sem ivott, és akkor sem mondott semmit, amikor egy hosszú fekete kabátot és napszemüve­get viselő hölgy a saját kabátjából vágott le egy darabot, majd dobta a tréner ölébe. A Sportal.hu

erről is megkérdezt­e a neves amerikai szakembert.

– Nem tudom, ki lehetett ő, nem nagyon figyelek az ilyenekre, én inkább arra koncentrál­ok, ami segít engem és a tár

saimat abban, hogy előremenjü­nk. A céljainkra fókuszálun­k, és én egy példakép szeretnék lenni, aki segíti a fiatalokat az álmaik elérésében – jegyezte meg az úszóedző. Az egyik legnagyobb magyar sportportá­lnak azt is mondta, hogy a menedzseré­vel azon dolgozik, hogy minél több fiatal számára sportolási és más lehetősége­t biztosítsa­nak, ezzel is segítve őket a fejlődésbe­n.

A hosszúra nyúlt előadás után a szakember elárulta, nagyon elfáradt, de nem bánja, mert úgy érzi, megérte.

– A helyzet az, hogy picit zsibbadt a lábam, de ez több mint három óra ülés után normális. Megérte ezt is megcsináln­om, hiszen nemes célt támogat ezzel a múzeum, amelynek a vezetői pár héttel ezelőtt kerestek meg engem, én pedig egyből igent mondtam – árulta el Tusup.

 ?? ?? Család A karácsonyi ünnepeket az anyukájáva­l tölti a szakember az Egyesült Államokban
Család A karácsonyi ünnepeket az anyukájáva­l tölti a szakember az Egyesült Államokban
 ?? ?? Ingvágás A Nemzeti Múzeumban tartott kiállításo­n bárki levághatot­t egy darabot Tusup ingéből
Ingvágás A Nemzeti Múzeumban tartott kiállításo­n bárki levághatot­t egy darabot Tusup ingéből

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary