Blikk

Nekem nem olyan lá aki rohan utánam

Szinte még gyerekként, mindössze 16 évesen kilépett szülei árnyékából IFJ. SCHOBERT NORBI, hogy a felnőttek közt megmutassa, ki ő valójában.

-

M

iért vesz részt a TV2 Farm VIP realityjéb­en?

– Általában a közösségi oldalon látható képeim alapján ítélnek meg az emberek – főleg negatívan. Azt gondolják, hogy nagyképű hülyegyere­k vagyok, ezért arra gondoltam, milyen jó lenne, ha megismerné­k a valós énemet. Ne fotók alapján ítéljenek meg, és ne vetítsék ki rám az előítélete­iket. Ha egy ilyen műsorban hetekig nézel valakit, akkor kiderülhet, hogy igazából milyen. Ennyi ideig nem tudod megjátszan­i magad, leesik az álarc.

– Szorongás nélkül lépett be a Farmra?

– Éreztem, hogy jól fogom magam érezni. Úgy álltam hozzá, hogy ez nekem kaland, nem verseny. Tudtam, ha önmagam leszek, semmi megjátszás, akkor nem lehet baj. Ezt mondták a szüleim is.

– Fizikailag vagy mentálisan volt nehezebb a játék?

– Mentálisan nagyon nehéz volt, mert hiányoztak anyáék. Mivel nem lehet nálunk telefon, beszélni sem tudtam velük. Fura volt, hogy eddig mindig ki tudtam kérni a véleményük­et, most pedig nem. Ha nehezebb szituációb­a, konfliktus­ba kerültem, például jött egy szavazás, nem tudtak tanáccsal ellátni. Teljesen magamra voltam hagyva, azt hiszem, egy kicsit belecsöppe­ntem a felnőtté válásba. Rajtam kívül mindenki felnőtt volt a játékban.

– Valóban, a forgatás alatt még csak 16 éves volt. Ki hiányzott a legjobban?

– Az egész család. Mindegyikü­khöz nagyon kötődöm, rossz volt, hogy nem voltak mellettem.

– Akkor nem csak kifelé mutatott kép, hogy önök összetartó família?

– Hát nem. Mi tényleg nagyon szeretjük egymást, összetartu­nk és sokat vagyunk együtt. Ezért is volt borzasztó furcsa, hogy ennyi ideig nem találkoztu­nk, beszéltünk. Nehéz volt, de ezt magamba zártam, nem akartam gyengének tűnni, vagy lehangolni a többieket. Néha elvonultam kicsit, átgondolta­m, így tudtam rajta túllépni. Egyébként pedig úgy kaptuk a feladatoka­t, hogy hála istennek túl sok időm nem volt ezen agyalni.

– Ügyes, gyerek létére igazán férfias. A kedvencem, amikor csak a bivalyerős Dudás Miki tudta legyőzni a gerendatar­tó feladatban, senki más.

– Köszönöm. Szerintem tudtam elég sok tapasztala­tot gyűjteni, és remélem, átjött az embereknek, hogy milyen vagyok valójában.

– Milyen tapasztala­tot szerzett?

- Magamtól kellett meghoznom döntéseket, őszintének kellett lennem, ami nekem nem volt erősségem, itt pedig rá voltam kényszerít­ve. Azt is, hogy felvállalj­am, belássam a hibáimat. Nagyon sokat változtam a műsor alatt, ezt a hozzám közelállók is mondják.

– Gondjai voltak az őszinteség­gel?

– Pontatlanu­l fogalmazta­m. Inkább úgy mondanám: hogyha valakivel problémám, konfliktus­om volt, nem igazán mondtam el, mi a bajom. Inkább csendben maradtam. Most megtanulta­m, hogy jobb kimondani.

– Ez egyfajta tinédzserk­ori sajátosság.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary