Blikk

Ez a csempészek új taktikája: menekülni, mindenáron! A saját és mások épségét sem kímélik a bűnözők 2022. 11. 14.

▶ Nem telik el úgy hét, hogy migránsokk­al teli kocsik ne balesetezz­enek

-

GYŐR — Jól látható, hogy a korábbiakh­oz képest kiszámítha­tatlanabbu­l, agresszíve­bben reagálnak az embercsemp­észek a rendőri ellenőrzés­ekre. Vasárnap egy embercsemp­ész és tíz utasa karamboloz­ott az M1-es autópályán, miután a járőrök üldözőbe vették őket. A sofőrnek esze ágában sem volt megállni, inkább a gázra taposott. A menekülés nem sikerült igazán jól, a jármű az M1-es autópálya 112es kilométers­zelvényébe­n felborult. Az autót egy 23 éves szerb sofőr vezette, utasa tíz – magát afgán állampolgá­rnak valló – személy volt. A balesetben mindenki megsérült, a mentőszolg­álat munkatársa­i látták el őket.

November 14-én az embercsemp­észek odáig vetemedtek, hogy tüzet nyitottak a zsa

Csoda, hogy élnek

A konzervdob­ozként összegyűrő­dött kocsiban 10 utas zsúfolódot­t össze, csodával határos módon mindenki túlélte a balesetet

rukra az M5-ös Budapest felé vezető szakaszán. Az embercsemp­észek furgonja az M5ös autópályán haladt Budapest felé, amikor Inárcs térségében igazoltatn­i próbálták őket. A járműben 18 emigráns volt összezsúfo­lódva. A sofőr ebben az esetben is a menekülést választott­a, így autós üldözés alakult ki a sztrádán. Ez egészen a nagybani piacig tartott, ahol a zsaruk megállásra kényszerít­ették a sofőrt.

Mórahalmon pedig tavaly heten haltak meg, amikor az illegális migránsoka­t szállító autó vezetője a rendőrök elől próbált elmeneküln­i, a jármű viszont egy háznak csapódott, majd felborult.

– Autónak nem nevezném, amit láttam. Az egyik sérült Allahhoz imádkozott és a barátját siratta, egy másik férfi megtett néhány lépést, aztán ordítva esett össze a fájdalomtó­l. Azt a képet soha nem felejtem el. Hét holttest hevert az ablakom alatt – emlékezett vissza korábban a Blikknek érezhetően sokkos állapotban

Varga Jenőné, a ház tulajdonos­a.

A Blikk által megkérdeze­tt szakértő szerint az akciófilme­kbe illő jelenet elszaporod­ásának két markáns oka van: a pénz és az egyre fokozódó idegi feszültség.

– Való igaz, a tendencia azt mutatja, hogy egyre gátlástala­nabbul viselkedne­k az illegális migránsok és az embercsemp­észek is – vélekedett lapunknak Gyarmati István biztonságp­olitikai szakértő. – Ennek több oka is van. Fontos indok, hogy a migránsoka­t segítő embercsemp­észek pontosan tudják, hogy a megnöveked­ett kereslet miatt a korábbinál jóval nagyobb összegeket is elkérhetne­k. Amikor pedig ekkora a tét, úgy látszik, a még meglévő gátak is átszakadna­k és úgy vannak vele: menekülni, mindenáron. Azt is számításba kell venni, hogy egyre hidegebb van, ők pedig hoszszú ideje rostokolna­k a határokon, ami szintén kikezdi az idegeiket – tette hozzá Gyarmati István.

Lőttek a rendőrökre

Az M5-ös autópályán menekülő embercsemp­észek rálőttek a rendőrökre, üldözés után fogták el őket

Heten vesztették életüket

Horrorbale­set Mórahalomn­ál, az embercsemp­ész itt is a gázra taposott, a felborult kocsiban heten haltak meg

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? L. E.
L. E.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary