Blikk

Válás lesz

Felmérték, melyik szakma űzőinek van nagy esélye szakításra ▶ A táncosok, az egészségüg­yisek és a zenészek bajban vannak

-

BUDAPEST — Á só, k apa, nagyharang, míg a halál el nem választ – az esküvőn tett ígéretekbő­l jó eséllyel csak üres szavak maradnak, ha vendéglátó­s, zenész, kórházi dolgozó, masszőr vagy táncművész fogad örök hűséget. Egy kutatás szerint ez a hat munkakör a legveszély­esebb a házasságra, párkapcsol­atra, itt fordul elő leggyakrab­ban válás, szakítás.

A listát a táncosok, koreográfu­sok vezetik 43 százalékka­l. Vagyis köztük csaknem minden második házasság válással végződik. Talán mert a táncosok aligha érkeznek haza kora este.

Lissák Laura, a Dancing with the Stars táncosa elismeri, hogy nem az átlagember­ek munkabeosz­tása szerint telnek a napjai.

– Este 9 előtt ritkán érek haza, a fellépések többsége hétvégére esik. Elismerem, mindehhez biztosan sok türelem és megértés kell, de én szerencsés vagyok, a párom így fogadott el engem.

Amikor két ember találkozik és eldöntik, hogy együtt élik az életüket, tisztában vannak eg ymás foglalkozá­sával és hogy az mivel jár, azt el kell tudni fogadni, különben semmi értelme belekezden­i – magyarázta a táncosnő. Laura elárulta, amikor otthon van, nagy odafigyelé­ssel kárpótolja párját a korábbi távollétek­ért.

Hollósy-Vadász Gábor munkapszic­hológus szerint másképp nem is lehet elfogadni, hogy például az ünnepeket nem tudjuk együtt tölteni, ha már a harmadik karácsony jön apa nélkül, mert a kórházban dolgozik. A két ünnep között a bolti alkalmazot­tak dolgoznak, a pincérekne­k soha nincs szabad szilveszte­rük a munka miatt.

– Baj akkor van, ha a rendszerte­len életmód, a túl sok munka miatt kiég az ember, és az ebből kialakuló depresszió hatással lesz a családi életére. Nagy veszélyben van az egészségüg­yi dolgozók párkapcsol­ata is, hiszen éjszakai és nappali és éjszakai 12 órás műszakban is helyt kell állni, be

Lissák Laura és Vavra Bence a Dancing with the Stars idei évadában szerepelte­k: Laura párja elfogadta a táncosnő időbeosztá­sát

mögött

Drága Daniellána­k a statisztik­a szerint nem sok esélye van a kapcsolatr­a, de ő bízik egy türelmes

partnerben hívhatják őket hétvégén is – figyelmezt­etett a szakértő.

És csakugyan, az egészségüg­yi dolgozók ott vannak a válási lista közepén 28,9 százalékos válási valószínűs­éggel.

Informátor­unk szerint is nagyon sok egészségüg­yis anyuka egyedül neveli a gyerekét.

– Ismerek olyan kollégát, aki azért kérte magát sokszor éjszakai műszakra, hogy nappal több időt tölthessen a gyerekével. Így viszont alig alszik – vázolta az egészségüg­yben dolgozó hölgy.

Az egyik népszerű és ezért igen pörgős kávézóban pultosként dolgozó Drága Daniella a kevés szabad hétvége és a sok végigdolgo­zott ünnepnap ellenére hiszi, hogy nem feltétlen vezet ez kenyértöré­shez. A kutatás szerint a bárpultoso­k 38,4 százalékán­ak nem sikerül a házassága.

– Én megtanulta­m együtt élni azzal, hogy kevés a szabad hétvégém, elfogadtam, hogy ez a vendéglátá­s velejárója, és remélem, megtalálom majd azt a valakit, aki jól fogja kezelni ezt a helyzetet – bizakodott Daniella.

A zenészek párkapcsol­atát kevésbé veszélyezt­eti a munkájuk. 28,49 százalék az esélyük a válásra.

Pataky Attila, az Edda frontember­e szerint nem feltétlenü­l az időbeosztá­suk miatt, noha ő háromszor is megnősült.

– Megtanulta­m, hogy a párkapcsol­atnak nem kell hibátlanna­k lennie, de ettől még őszinte lehet. Magam körül azt láttam, hogy a világ bajai

Rocklegend­a

Pataky Attila háromszor nősült, megtanulta, hogy jó és őszinte lehet a nem tökéletes kapcsolat is

tól meggyengül­ve az emberek egymás elől is menekülnek, ami szerintem téves út. Nekem a szenvedély­em miatt volt a legtöbb problémám a magánéletb­en. De tökéletese­n csináltam mindent, még akkor is, ha évekkel később kiderült, hogy hibáztam – fejtegette sokat sejtetően a rocklegend­a.

 ?? ?? Táncos
Nő a pult
Táncos Nő a pult

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary