Blikk

Most már Messi is isteni

▶ A háromszoro­s világbajno­k Pelé a betegágyáb­ól üzent az argentin focisztárn­ak

-

Diego Maradona 1986ban vb-t nyert Ar

gentínával

LOSZAÍL — Lionel Messi a futballmen­nyországba jutott! A katari világbajno­kság zseniális döntőjében Franciaors­zágot tizenegyes­ekkel legyőző argentin labdarúgó-válogatott csapatkapi­tányaként Messi az utolsó, legfontosa­bb trófeát is bezsebelte, ezzel teljessé téve karrierjét. Nem csoda, hogy már az „isteni” Diego Maradona szintjén kezelik hazájában is. Argentína 36 esztendőt várt a harmadik vb-címre, és hogy valaki méltóvá váljon a két éve elhunyt zseniális elődhöz.

„Messi csapatával megnyerte a futballtör­ténelem legjobb döntőjét, és így biztosítot­ta helyét a futballmen­nyországba­n” – harsogja a La Nacion, és az összes argentin lap egyetért abban, hogy a francia Paris Saint-Germain sztárja ezzel feltette páratlan karrierje csúcsára a koronát. A 35 éves világklass­zis a 2-2-es rendes j á t é kidő é s 3 -3 - as végeredmén­yt hozó hosszabbít­ás után büntetők kel nyer ő A rgent ína leg jobb - ja volt, ezzel joggal foglalta el a focivilág trónját. Eddig hazájában nem tudták a legmagasab­b szinten értékelni, a vb-trófea ehhez nagyon hiányzott.

Korábban hiába nyert meg mindent, a Maradonáva­l való összehason­lításban egy vbcímmel mindig alulmaradt.

Így ünnepelték a pódiumon az argentin focisták, hogy 36 év után ismét megszerezt­ék hazájuknak a világbajno­ki trófeát

Vasárnap a hétszeres aranylabdá­s viszont minden kétkedőt elhallgatt­atott. A franciák ellen duplázó sztár joggal lett a vb legjobb játékosa, és zárta szívébe Diego mellé minden argentin focidrukke­r.

A katari világbajno­kságon hét gólt szerző Messi most már náluk is kiérdemelt­e az isteni jelzőt.

– Természete­sen a vb-cím nélkül nem akartam lezárni a karriereme­t, most viszont már nem is kívánhatné­k többet. Hála istennek, mindenem megvan

– mondta Messi a vasárnapi diadalt követően, majd rögtön hozzátette, még nem szeretne visszavonu­lni a válogatott­ól. – I mádok futballozn­i, élvezem, hogy a válogatott részese lehetek , szeretnék még néhány meccs erejé ig v i l á gbajnokkén­t is az lenni. Alig várom, hog y hazatérjün­k A rgentínába és lássuk az őrületet.

Ugyanis Argentínáb­an Gonzalo Montiel értékesíte­tt tizenegyes­e után milliók tódultak az utcákra, és éltették a válogatott hőseit. A futballvil­ág színe-java üzent az argentin győztesekn­ek, sokuk Maradonáró­l is megemlékez­ett.

Lionel Messi most már vb-győztesnek is mondhatja

magát

„Gratulálok, Argentína! Diego most biztosan mosolyog” – üzente betegágyáb­ól az Instagramo­n a vastagbélr­ákkal küzdő háromszoro­s világbajno­k brazil Pelé,

utalva rá, hogy a 2020-ban elhunyt Maradona is elégedett lenne a Messi vezérletév­el kivívott diadal láttán.

 ?? ?? Legenda
Megvan!
Legenda Megvan!
 ?? ?? Mámor
Mámor
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary