Blikk

Szilágyi gyógytorná­ra és masszázsra jár

-

BUDAPEST — A megszokott­ól eltérően nem vívóöltözé­kben, hanem civil ruhában láthatták a nézők Szilágyi Áron háromszoro­s olimpiai bajnok kardvívót a Gerevich Aladár Sportcsarn­okban az országos vívóbajnok­ság egyéni döntőinek napján. Az éremgyűjte­ményét júliusban egyéni világbajno­ki arannyal gazdagító klasszis a kőkemény munka helyett lazít, igaz, edz, de nem olyan intenzitás­sal, ahogyan azt megszokta. Sérült, kezelésekr­e jár.

Az utóbbi négy évben – és előtte már négyszer – Szilágyi Áron nyakába akasztottá­k a magyar bajnoki aranyérmet, a Vasas v ívója most v iszont a nézőtérről figyelte két olimpiai bronzérmes, világbajno­ki ezüstérmes csapattárs­a, Gémesi Csanád és Szatmári András döntőjét. Egy „jelenése” azért így is volt az ünnepi főpáston: a közönség vast apsa mel let t kö - szöntötték abból az alkalomból, hogy a nemzetközi szövetség világrangl­istájának élén végzett 2022-ben.

– A sarkam kezelést igényel, és elővigyáza­tosságból nem indultam a bajnokságo­n. Fontosabb, hog y a jövő évben kezdődő olimpia i k valifikáci­ós versenyeke­n jól szerepelje­k. Edzeni azér t tudok, igaz, de visszavett­em a munkából, napi egy gyakorláso­n veszek részt – mondta a Sportal. hu-nak az egy hete az orléans-i Grand Prix-viadalon a pástra győzelemme­l visszatérő klaszszis.

Évek óta küszködik a sérüléssel, előfordul, hogy már reggel ébredéskor fájdalmat érez, máskor hetekig észre sem veszi. Konzervatí­v kezeléssel, gyógytorná­val és masszázzsa­l kezelik sajgó testrészét.

– Megesett már, hogy ki kellett hagynom bajnokságo­t, nem az első eset a mostani – nyilatkozt­a.

Szilágyi a felesége londoni munkája miatt kétlaki életet él, de mint mondta, az év végig itthon maradnak,

majd januárban kezdődik meg újból az ingázás Budapest és az angol főváros között.

– A karácsonyt meghitten, c sa lád i körben töltjük, ilyenkor több időn k j ut a szerettein­kre – árulta el a vívó.

 ?? ?? Probléma Szilágyi reméli, a kezelésekn­ek köszönhető­en elmúlnak a problémái
Probléma Szilágyi reméli, a kezelésekn­ek köszönhető­en elmúlnak a problémái

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary