Blikk

Félholtan esett össze a karácsonyi buliban

Több száz éves fákat rejt a különleges zalai erdő

- B. I.

Schneidler Viktor két éve méri a fákat, ezúttal egy öles kocsányos

tölgyet vizsgál

Mária-szobor

A legenda szerint pásztorok helyezték el a Mária-szobrot a tölgy törzsében

mind-mind egyedi tulajdonsá­gokkal büszkélked­hetnek.

Pontyot, harcsát tessék!

Bár az árak drasztikus­an megemelked­tek, a magyarok 84 százaléka továbbra is ragaszkodi­k a karácsonyi halételekh­ez

BUDAPEST — Nem engedünk a szokásaink­ból, a halterméke­k árának 35-40 százalékos emelkedése ellenére a magyar családok 84 százalékán­ak ünnepi asztaláról idén sem fog hiányozni a hal – derül ki az Agroinform friss felméréséb­ől. Azok közül, akik halat fogyasztan­ak karácsony előestéjén, 85 százalék pontyot dolgoz fel, de közel egyharmadu­k harcsát

BUDAPEST — Az Országos Mentőszolg­álat a közösségi oldalán osztott meg egy esetet, amely szerda este történt, amikor egy baráti társaság céges karácsonyi bulit tartott a fővárosban. Mint írják, a társaság egyik tagja hirtelen szédülésre kezdett panaszkodn­i, majd váratlanul összeesett. Barátai rögtön az 50 év körüli férfi segítségér­e is vásárol az ünnepi menü öszszeállí­tásához.

Az afrikai harcsa is viszonylag kelendő ilyenkor (13%), és jól fogy a busa és a lazac is (1111%). A megvásárol­t halból elsősorban – az esetek 81 százalékáb­an – halászlé készül, de a rántott hal is nagyon népszerű (65%). Roston elkészítet­t vagy grillezett halat a családok 15 százaléka eszik karácsonyk­or. siettek és értesített­ék a mentőket.

A mentésirán­yító instrukció­kat adott nekik, hogyan vizsgálják meg a beteget, aki már nem lélegzett, így azonnal megkezdték az újraéleszt­ését. Egymást váltva küzdöttek társuk életéért, amit a perceken belül kiérkező mentők folytattak. A férfit végül stabil állapotban vitték kórházba.

 ?? ?? Öles
Öles
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary