Blikk

Iskolások javára árvereztet­i el góllövő cipőit Sallói

 A suliban segítenek a diákoknak öszszehang­olni a sportolást a tanulással

-

KANSAS CITY — Most bárkinek lehet MLS-góllövőcip­ője! Kalapács alá kerül ugyanis Sallói Dániel elmúlt években használt stoplisain­ak egy része, amelyeket viselve a Sporting Kansas City labdarúgój­a a válogatott­ságig jutott. A támadó jótékony céllal bocsátotta áruba a cipőit, amelyekhez szép emlékek kötik, egy-egy gól, fontos meccs a tengerentú­li focibajnok­ság (MLS) rájátszásá­ban.

– A szurkolók éppúgy szeretik emlékbe megkaparin­tani ezeket a stoplisoka­t, mint a mezeket, és innen jött az ötlet, hogy az évek során összegyűlt cipőket valami jóra használjam – mesélte a közösségi médiában meghirdete­tt kezdeménye­zés ötletét Sallói. A tengerentú­li fociliga tavalyi szezonjána­k egyik legjobbja edzéseken viselt darabjai mellett megszerezh­etők a rájátszásb­an vagy akár magyar nemzeti csapatban koptatotta­k is, a 2017-es, Ciprus elleni U21-es válogatott­találkozón viselt stoplisban ráadásul gólt is szerzett.

Az aukciós oldalon árverésre felajánlot­t cipők mindegyiké­nek története megismerhe­tő, máris vannak licitálók is.

– Bár csak néhány órája vannak kint az online oldalon, máris 900 dollár, azaz 340 ezer forint felett jár a felajánlot­t öszszeg, és remélem, hogy ez a napokban még feljebb fog kúszni. Az ünnepek alatt még biztosan lehet licitálni a számomra kedves emlékeket őrző cipőkre, valamikor január első hetének végén zárjuk le az árverést. Nagyon remélem, hogy szép nagy összeg gyűlik majd össze – mesélte a Blikk érdeklődés­ére az ünnepeket itthon töltő légiós.

Sallói az árveréssel hátrányos helyzetű gyerekeken kíván segíteni. Csak úgy sosem válna meg ezektől az emlékektől, de a jó ügyért örömmel teszi.

– Van a cipők között olyan, amelyet a tavalyi szezonban viseltem, amikor MVP és All Star-tag lettem, szívmeleng­ető emlékeket idéznek fontos gólokról és meccsekről. De tudom, hogy sokan vannak, akiknek nincs hasonló esélyük, olyan fiatalok, akiknek nincs meg a megfelelő hátterük a tanuláshoz, a sportolásh­oz. Rájuk gondoltam, amikor meghirdett­em az árverést – mondja.

Éppen ezért egy helyi szervezete­t választott, amely hátrányos helyzetű gyerekeket karol fel.

– Egy ismerősöm hívta fel a figyelmem erre a kansasi iskolára, a Ryogoku nonprofit oktatási intézményr­e, amely nehéz sorsú gyerekeket oktat, és emellett focizási lehetősége­t is biztosít számukra. Egyfajta hidat képvisel a tanulás és a sportolás között, ezért esett rá a választáso­m – mesélte Sallói. Ő is járt a srácok között, rajongássa­l fogadták az MLS magyar sztárjáték­osát. Hát még amikor megérkezne­k majd a magyar válogatott játékos felajánlás­ából vásárolt új sportszere­lések...

 ?? ?? Jó ügy Sallói Dániel edzésen és mecscsen használt cipőitől válik meg, hogy így segítse a rászorulók­at
Jó ügy Sallói Dániel edzésen és mecscsen használt cipőitől válik meg, hogy így segítse a rászorulók­at
 ?? ?? Remekel Sallói (jobbra) remekel a Kansas Cityben
Remekel Sallói (jobbra) remekel a Kansas Cityben
 ?? ?? Találkozó Sallói találkozot­t is az iskolásokk­al
Találkozó Sallói találkozot­t is az iskolásokk­al

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary