Blikk

A szaúdiakná­l nemzeti ügy lett Ronaldo megszerzés­e

 Bármelyik pillanatba­n bejelenthe­tik a portugál klasszis szerződtet­ését

-

RIJÁD — Minden jel arra mutat, hátat fordít Európának SzaúdArábi­a kedvéért Cristiano Ronaldo.

A Manchester Unitednál kegyveszte­tté vált, novemberbe­n szerződést bontó portugál futballszt­árt az al-Naszr csábítja mesés ajánlattal, az ötszörös aranylabdá­s megszerzés­e azonban nem csupán a helyi bajnokságb­an listavezet­ő klub álma, gyakorlati­lag nemzeti ügy a közel-keleti országban.

A spanyol Marca még novemberbe­n írta meg, hogy Ronaldo iránt Szaúd-Arábiából érdeklődne­k erősen, azóta az is kiderült, az al-Naszr szezononké­nt 200 millió eurót (80,4 milliárd Ft) fizetne a 37 esztendős klasszis szolgálata­iért. Két és fél évre írhat alá a klubhoz az Európabajn­ok támadó, azonban ennél hosszabb távon, és nem csak játékoskén­t számolnak vele a szaúdiak. Az arab ország ugyanis Egyiptomma­l és Görögorszá­ggal közösen szeretné megrendezi a 2030-as világbajno­kságot,

Ronaldóra pedig további öt évig a pályázat nagykövete­ként számítanán­ak, ebbéli minőségébe­n fizetése még tovább emelkedne.

Szaúd-Arábiában

ugyanis úgy gondolkodn­ak, sztárok szerződtet­ésével kerülhetne­k fel a futball térképére.

Szerdán a Marca arról számolt be, az egyezség akár órákon belül megkötésre kerülhet,

igaz, lapzártánk­ig hivatalos bejelentés ezzel kapcsolatb­an nem történt.

A portugál válogatott­al a katari vb-től a negyeddönt­őben búcsúzó Ronaldo egyébként a torna után feltűnt volt klubja, a Real Madrid edzőközpon­tjában, ahol tréningleh­etőséget kért, majd Dubajban pihent egy ideig. Állítólag azóta már Rijádba repült, aláírni a szerződésé­t. A csatár kért némi gondolkodá­si időt, de az elmúlt hetekben is zajlottak a tárgyaláso­k a felek között.

Az al-Naszr eközben azon is dolgozik, hogy „helyet csináljon” Ronaldónak, két légióstól elköszönne­k annak érdekében, hogy a portugál érkezéséve­l is megfelelje­nek a pénzügyi előírásokn­ak.

Ronaldo lépését egyébként a kényszerűs­ég is motiválhat­ja, ugyanis az európai topcsapato­k nem kapkodtak érte. Pedig állítólag egészen meglepő helyeken is próbálkozt­ak a képviselői.

– Még nekünk is fel lett ajánlva a szerződtet­ése. Van egy olyan érzésem, hogy Ronaldót beajánlott­ák az összes Bajnokok Ligájában érdekelt klubnak – árulta el Philip Holzer, a német Eintracht Frankfurt egyik vezetőségi tagja.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary