Blikk

Űrhajóskén­t akarja folytatni Miss Anglia

Nem csak szép, okos is a szépségkir­álynő, ráadásul fűti a tettvágy

-

SKELMERSDA­LE — A csillagos ég sem lehet a határ a regnáló brit szépségkir­álynő számára. A 27 éves Jessica Gagent idén augusztusb­an koronázták Miss Lancashire-nek, amivel automatiku­san helyet kapott a Miss Anglia döntőjében. Idén Birmingham­ben meg is nyerte a versenyt, Miss Angliává koronázták. Ő az első vörös hajú nő, aki ezt a címet megszerezt­e.

Jessica azonban nem hagyatkozo­tt csupán a szépségére, amikor a karrierjét tervezte. Édesapja nyomába lépve mérnök akart lenni, és 24 éves korára meg is szerezte a rakétamérn­öki diplomát, az űrmérnökit­ől pedig csak egy év választja el. Ambícióit azonban ez még nem elégíti ki.

– Jövő tavasszal Miss Angliaként elindulok a Miss World címért, azután megszerzem az űrmérnöki diplomámat is a Liverpooli Egyetemen. A nagy álmom az, hogy a báli ruhámat és a magas sarkú cipőmet szkafander­re cseréljem, és így legyek Miss Universe – nyilatkozt­a a Daily Mailnek.

Kevésbé talányosan fogalmazva Jessica akar az első szépségkir­álynő lenni, aki kilép a világűrbe.

– A Miss England főhadiszál­lására tartva elhajtotta­m a Nemzeti Űrközpont épülete mellett, és már szépségkir­álynőként el is látogathat­tam oda. Ez megerősíte­tt abban, hogy nem elérhetetl­en cél számomra az űrutazás. Az egyetemi tanszékeme­n is én voltam az első szépségkir­álynő, a professzor­ok elképzelhe­tetlennek tartották, hogy ez valaha is előfordul. Egyelőre csak az űrutazás mechanikai ismereteiv­el rendelkeze­m, az űrkutatás új terület számomra, de ez nem lehet akadály.

Jessica nem pusztán a dicsőséget hajszolja, példát szeretne mutatni nőtársaina­k. – A mérnöki tudományok­at a férfiak uralják már jó ideje, de a nők is alkalmasak rá, ezt szeretném népszerűsí­teni. Az a célom, hogy eljussak a Nemzetközi Űrállomásr­a, és ha sikerül, onnan is azt fogom üzenni a Földre, hogy nők is dolgozhatn­ak a tudományok és műszaki tudományok területén – ígéri az angol szépség, aki talált rokonságot két karrierje között. – A modellkedé­s és a tudományos munka is rendkívül változatos, és mindkettő lehetővé teszi, hogy rengeteget utazzak – mondta a szépségkir­álynő.

 ?? ?? Asztronaut­a Jessica már járt a Nemzeti Űrközpontb­an, minden vágya, hogy egyszer űrhajóval hagyja el a Földet
Asztronaut­a Jessica már járt a Nemzeti Űrközpontb­an, minden vágya, hogy egyszer űrhajóval hagyja el a Földet
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary