Blikk

Saját országot alapított Uri Geller

▶ A bevételből az alapítvány­a szívbeteg gyermekeke­t támogat világszert­e

- B. P.

TEL-AVIV — A napokban töltötte be a 76. életévét Uri Geller, ám a mentalista még véletlenül sem akar lassítani. Amellett, hogy naponta másfél órás tárlatveze­téseket tart a Jaffában található múzeumában, egy egészen különleges dologgal töltötte az elmúlt hónapokat. Uri Geller alapított egy államot a Skócia partjainál található Lamb-, azaz Bárány-szigeten, amely hivatalos alkotmánya szerint barátságba­n áll minden más állammal, hivatalos nyelve pedig a világ összes nyelve.

– Tizenhárom évvel ezelőtt vettem meg ezt a szigetet, amely nemcsak azért különleges, mert talán a világ legmisztik­usabb helye. A történet szerint A kincses sziget írója, Robert Louis Stevenson szemben lakott, így a világhírű könyvet

Akarat

A magyar származású parafenomé­n, Uri Geller világhírű lett azzal, hogy meghajlíto­tta a kanalakat

is ez a hely inspirálta – mesélte büszkén a magyar származású parafenomé­n, akinek országában egy dollárért, azaz mintegy 380 forintért bárki állampolgá­r lehet.

Igaz, magán a szigeten élni nem lehet, az állampolgá­rság elnyerésér­ől egy Uri Geller által aláírt okiratot kap az illető, nem beszélve arról, elmondhatj­a magáról, hogy segíthet is ezzel.

– A Bárány-sziget bevételébő­l

A Skócia partjainál fekvő Lamb-sziget „államának” saját zászlaja és himnusza is van

az alapítvány­omat támogatjuk, amely eddig közel 6500 gyereknek segített, olyanoknak, akiknek szívműtétr­e volt szüksége, köztük például rengeteg palesztin betegnek is, több mint háromezern­ek – árulta el az Izraelben élő mentalista, akinek az országában a skót törvények uralkodnak, és még saját zászlaja, himnusza is van, sőt saját focicsapat­tal is büszkélked­het.

– Ahogy az az alkotmányu­nkban is szerepel, a Bárány-szigeten szívesen látjuk a boszorkány­okat és szívesen adunk menedéket a korábban boszorkány­ság miatt kivégzett emberek lelkének – sorolta a kanálhajlí­tásáról ismert Uri, aki azt is megosztott­a a Blikkkel, hogyan tartja magát fitten azért, hogy minél több embernek tudjon még segíteni.

– Figyelek magamra, naponta megteszek egy kisebb távot a feleségemm­el együtt Jaffa lépcsőin,

Asdfasd

Az M7-es új 20 kilométere­s szakaszána­k építésén 19 feketemunk­ást is találtak az ellenőrök

ezzel edzünk – nevetett Geller, aki megerősíte­tte, élete nagy misszióját sem adta fel, és jövő nyáron Mózes tízparancs­olatát, azaz a frigyládát is megtalálja majd. – Tudom, hogy hol van, de sajnos nehéz megközelít­eni, mert politikail­ag egy nagyon érzékeny területen van, így sok szervezést igényel a felkutatás­a, de jövő nyáron mindenképp­en sor kerül erre.

 ?? ?? Apró
Apró

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary