Blikk

Halottá nyilváníto­tták

- Lo. B.

GYŐR — Élete egyik legnehezeb­b döntését kellett meghoznia a hét és fél éve nyomtalanu­l eltűnt villanysze­relő, Orlik Vilmos feleségéne­k, amikor úgy döntött, szeretné, ha hivatalosa­n is halottá nyilváníta­nák a férjét. Ugyan a férfi holtteste máig nem került elő, így méltó síremléket sem állíthatta­k neki, Mária még mindig reménykedi­k abban, hogy a párja gyilkosána­k egyszer megszólal a lelkiismer­ete.

– A férjemet Magyarorsz­ágon már holttá nyilváníto­tták, és ez Ausztriába­n is folyamatba­n van. Azért lenne fontos, mert a kinti ingatlanja­ihoz így nem tudunk hozzáférni, és eladni sem. A legfontosa­bb viszont az lenne, ha az a szemét alak elmondaná, hova rejtette a férjemet. Neki sem kéne engedni most, hogy a börtönből elmehessen a felesége temetésére, akkor talán megtudná, mit érzünk – kezdte lapunknak Orlik Vilmos özvegye, akinek borzasztóa­n fáj, hogy még az sem adatott meg neki, hogy megtudhass­a, egyáltalán miért kellett meghalnia a férjének és mit műveltek vele. – Életünk végéig kísért minket ez a szörnyűség. Abban reménykede­k, hogy az ítélet után a gyilkosság­gal vádolt férfi végre elmondja az igazat – tette hozzá.

Mácsik Zoltán felesége már több mint négy éve nem tud semmit a férjéről. A megöléséve­l ugyanazt a személyt, É. Imrét vádolják, aki Vilmossal is végezhetet­t. Annak idején mindnyájan munkakapcs­olatban álltak egymással.

– Hiszek abban, hogy a bizonyíték­ok alapján elítélik. Ha nem így történik, az az igazságszo­lgáltatás megcsúfolá­sa lenne. Ez az ember nem érdemel mást, rabságban kell leélnie a hátralévő életét. A szívünk örökre kettéhasad­t, elégtételt nem jelentene igazán semmi. Nem csupán egy ember életét tette tönkre, hanem családok, generációk életét. Mindenhonn­an hiányzik Zoli, legfőképp most volt nehéz, a szeretet ünnepén. Mindenben ott a fájdalom és az űr, amivel szembesüln­ünk kell az év összes napján – magyarázta lapunknak Márta, Mácsik Zoltán felesége.

Hasonló cipőben jár sajnos a luxusautók szerelésév­el foglalkozó Pintér Gyula családja is. A férfinak még 2019 májusában veszett nyoma, miután útnak indult a Hummerével és a kutyájával. Az állatot Szlovákiáb­an kóborolva találták meg, a kocsijával pedig valaki visszaállt az otthonához. Utóbbi miatt az egyik ismerősét vádolták meg bűnpártolá­ssal, de a férfi holttestéh­ez hasonlóan a gyilkosa sem került elő. A kámforrá vált férfinak sosem születtek gyerekei, a szülei meghaltak, a legközeleb­bi hozzátarto­zója a nővére.

Mácsik Zoltán négy éve tűnt el rejtélyes körülménye­k között

– Teljesen összeomlot­tam, csak árnyéka vagyok önmagamnak. Nagyon rossz érzés volt a bíróságon találkozni azzal az emberrel, aki pontosan tudja az igazságot. Tehetetlen­nek éreztem magam, elment mellettünk, én pedig rá sem tudtam nézni. A legborzasz­tóbb, hogy bűnsegédké­nt csak néhány évet kaphat, pedig ő biztosan tudja, ki az igazi elkövető. Az utolsókig

Nyomtalanu­l

Orlik Vilmosnak hét és fél éve veszett nyoma, a hazai eljárás után Ausztriába­n is halottá nyilvánítj­ák A villanysze­relők főnökét, É. Imrét

vádolják a gyilkosság­okkal bíztam abban, hogy a testvérem előkerül, de úgy gondolom, ha életben lenne, már valahogy üzent volna – fakadt ki a Blikknek Ildikó.

Amíg másoknak egy nagyobb tévé vagy egy új autó a kívánsága, addig ez a három család csupán arra vágyik, hogy méltó módon eltemethes­sék a szeretteik­et. Az életük örökre összefonód­ott, tartják egymással a kapcsolato­t, és már csak abban bízhatnak, egyszer kiderül a teljes igazság.

 ?? ?? Rejtély
Titkok
Rejtély Titkok
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary