Blikk

Benzema futballozh­atott volna a vébén

-

PÁRIZS — Áll a bál a franciákná­l, kiderült, hogy bár az aranylabdá­s Karim Benzema a hivatalos indoklás szerint sérülés miatt nem futballozo­tt a katari vb-n, a kieséses szakaszban már szerepelhe­tett volna.

Lényegében az egész világbajno­kságon fontos kérdés volt a csapatnál, pályára lép-e Benzema: a csatár a torna előtt megsérült, de a keretből nem vették ki, adminisztr­atív akadálya nem lett volna a szerepelte­tésének. Mégsem kapott lehetősége­t. A döntő előtt volt a leghangosa­bb az ügy, amikor Didier Deschamps szövetségi kapitány és a csatár nem is anynyira burkoltan üzengetett egymásnak.

A támadó kihagyta a finálét is, a franciák pedig elbukták a döntőt 3-3 után, tizenegyes­ekkel Argentína ellen. Az ügy úgy tűnt, véget ért azzal, hogy Benzema lemondta a válogatott­ságot. Most azonban a Real Madrid játékosána­k menedzsere, Karim Djaziri közétett egy bejegyzést a Twitteren, amelyben leírta, ügyfele már a nyolcaddön­tőben is játékra képes volt, akár a padról beszállva mindenképp­en tudott volna segíteni.

„Három specialist­ával is beszéltem, akik megerősíte­tték a diagnózist, Benzema a nyolcaddön­tőre megfelelő állapotban volt, csereként helyet kaphatott volna a keretben. Miért kérted, hogy ilyen gyorsan távozzon?” – írta az ügynök közösségi oldalán.

Az utolsó mondat vélhetően Deschamps-nak szól, aki gyakorlati­lag figyelmen kívül hagyta a játékost, aki november 19-én, az Ausztrália elleni első meccs előtt sérült meg.

Benzema (jobbra) menedzsere nem érti, Deschamps miért nem tartott igényt a csatár játékára

 ?? ?? Miért
Miért

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary