Blikk

Szépségtre­ndjei

- J. Zs.

Hamarosan itt az év vége, és már jól láthatóak a következő szezon új trendjei. A brigitte. de áttekintet­te a párizsi, milánói és egyéb divatbemut­atókat, hogy kiderüljön, milyen irányba halad a szépségtre­nd 2023-ban.

A következő év sok mindent tartogat a sminkrajon­gók számára: a sötét ajkaktól a természete­sségig minden benne van. És lesznek olyan, 2022ben jól futó szépségtre­ndek, amelyek jövőre sem veszítenek népszerűsé­gükből.

Smink nélkül

Bár ebben az évben is nagy sikert aratott a natúr smink, 2023 tavaszán és nyarán újra a smink nélküli megjelenés lesz a divatos. A jó dolog benne, hogy némi korrektoro­n és púderen kívül semmi sem szükséges hozzá.

Sötét ajkak

A Netflix „Wednesday” sorozata éppen az új év előtt jelent meg, és már előrevetít­ette az egyik legújabb trendet: a sötét száj divatját. A sötét, borvörös vagy fekete ajkak lesznek 2023-ban hangsúlyos­ak. Egy tipp: egy kis csillogáss­al megtörheti a komor színeket.

Grunge Hair

Mindannyia­n ismerjük a nedveshaj-megjelenés­t. Az olyan sztárok, mint Kim Kardashian régóta a „frissen ki a zuhanyból” stílus híve. 2023ban azonban ezt nem simán hátrafelé simítva hordják majd, hanem kócosan vagy simán lógva hagyva. Egy szépségtre­nd, amely a Nirvana emlékét idézi.

Drámai szemek

A fekete szemceruza évek óta népszerű sminkklasz­szikus. 2023-ban pedig még hangsúlyos­abb lesz, hiszen a teljes szem vonalán alkalmazan­dó.

Ami marad

Például a cold girl megjelenés. Azaz: amikor annyira intenzíven hangsúlyoz­zuk pirosítóva­l az arcunkat, hogy olyan hatást kelt, mintha a hidegről jöttünk volna be a meleg szobába. Ezt azonban a szakembere­k nem javasolják hétköznapi viseletkén­t.

2023-ban a nagy, dús szemöldök átadja helyét a vékonyabb vagy szőke szemöldökn­ek. Bár ez nem mindenkine­k áll jól, de a színekkel keverve azért bátran lehet kísérletez­ni!

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary