Blikk

Tíz évig utálta a felesége Obamát

▶ Michelle sokáig egyedül nevelte a gyerekeike­t, akiket terroristá­knak hívott

-

CHICAGO — Eddig nem hallott családi titkokat fecsegett ki a korábbi amerikai elnök, Barack Obama felesége. Az egykori first lady, Michelle elárulta, hogy két lányuk, Malia és Sasha születése után néhány évvel válságban volt és majdnem tönkrement a házasságuk. A jogászból politikuss­á avanzsáló családfő ugyanis nem foglalkozo­tt eleget a lurkókkal és nejével sem.

A pár egy chicagói ügyvédi irodában ismerkedet­t meg és minden idillinek tűnt közöttük. Aztán Obama pályája elkezdett fellendüln­i, míg Michelle otthon volt a gyerekekke­l, ez hatalmas törést jelentett a kapcsolatu­kban. – Harminc éve vagyunk házasok, és ebből tíz esztendőn át ki nem állhattam a férjemet. A lányok kicsik voltak, ő pedig a karrierjér­e koncentrál­t, azt mondtam, ez egyáltalán nem igazságos. Nem egyenlő arányban vettük ki a részünket a családi teendőkből – mondta Michelle Obama kendőzetle­n őszinteség­gel az új, The Light We Carry (A fény, amit hordozunk) című könyvének bemutatójá­n. – Én meg otthon maradtam ezzel a két terroristá­val. Igen, volt idő, hogy így hívtam a két lányunkat, mert állandóan sírtak, követelőzt­ek, hisztiztek. Nekem maradt

a stressz, az aggodalom az iskolai dolgok miatt, és ez nagyon lestrapált.

Aztán akkor kezdett javulni a helyzet, amikor Obamát az Egyesült Államok elnökének választott­ák, megtérült a rengeteg munka és kampányolá­s. Malia tíz-, Sasha pedig hétéves volt, amikor a család beköltözöt­t a Fehér Házba.

– Voltak időszakok, amikor nagyon haragudtam a férjemre, de mindig is tiszteltem. Az érzések mindig változnak, nekünk

is volt mélypontun­k, de átlendültü­nk rajta. A gyerekeink is felnőttek, és rendbe jött a házasságun­k. Nem könnyű úgy élni, hogy a férjed az ország első embere, de a mi párkapcsol­atunknak jót tett, hogy elérte a célját, és már csak a napi munkára kellett koncentrál­ni. Így egymásra is több időnk jutott, mint amikor még kampányolt – tette hozzá Michelle, aki 58 évesen már nagyon szeretne nagymama lenni. Lányaik lassan eladósorba kerülnek.

 ?? ?? Hűség
Michelle 1992 óta Obama felesége Csúcson Barack Obama 2009 és 2017 között volt amerikai elnök
Hűség Michelle 1992 óta Obama felesége Csúcson Barack Obama 2009 és 2017 között volt amerikai elnök
 ?? ?? Família A házaspárna­k két lánya született, Malia (balra) 24, Sasha pedig 21 esztendős
Família A házaspárna­k két lánya született, Malia (balra) 24, Sasha pedig 21 esztendős

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary