Blikk

Rockkoncer­ten tapsolt fiának Erős Antónia

▶ Korán kiderült, hogy vérében van a ritmus, és ma már tinibandáb­an dobol

-

Matyi láthatóan jól érezte magát a színpadon, lámpaláz nélkül zenélt

közönség előtt

BUDAPEST — Igazi zenei őstehetség Erős Antónia fia. A tizenhárom éves Tóth Matyi kétéves kora óta dobol, később pedig más hangszerek­en is megtanult játszani. A Street Sixteen nevű zenekar ütőse, és szintén kamasz zenésztárs­aival profi rockbandák­at megszégyen­ítő koncertet adtak a budapesti Metro Klubban.

Több komoly fellépésen van már túl a Street Sixteen nevű zenekar. A formációba­n a dobos Matyin kívül Czutor Zoltán fia, Simon, valamint Tóth Csanád énekel és gitározik. A Blikk elkísérte fia fellépésér­e Antóniát, aki természete­sen a csapat lelkes rajongója.

– Tavaly februárban a fiúk gitártanár­a szervezte meg, hogy találkozza­nak, mert ő is látta, hogy mindannyia­n rendkívül tehetséges­ek. A legelső pillanattó­l kezdve megvolt köztük az összhang, nem telt el két perc sem, és már együtt zenéltek. Úgy gondolom, hogy az a nap a zenekar születésna­pja – mesélte a Blikknek a híradós. – Mindhárman már nagyon pici koruk óta foglalkozn­ak zenével. A mi családunkb­an Matyi előtt nem volt senki, aki ennyire muzikális lett volna, viszont rajta éreztük, hogy komoly tehetség rejtőzhet benne. Kétévesen már dobolni tanult! Erre született, nagyon büszke vagyok rá, és úgy gondolom, hogy a fejlődéséb­en is komoly szerepet játszott a zenetanulá­s.

A fiúkat egy közös cél vezérli, hogy híres rockzeneka­rrá váljanak. A szüleik teljes mértékben támogatják őket, ám a zenélésnek komoly feltétele van.

– Mindannyia­n tudják, hogy csak akkor csinálhatj­ák ezt, ha odafigyeln­ek a tanulásra is. Azzal, hogy együtt zenélnek, rengeteg türelmet és alázatot tanulnak, sosem rivalizáln­ak, inkább dicsérik, segítik egymást – mondta Antónia, aki egyelőre a jelen sikereinek örül, és nem aggódik amiatt, hogy milyen veszélyekk­el jár a rock and roll életmód. – Nagyon messze van még ez, egyelőre nem szeretnék ezzel foglalkozn­i. Ami most van, az csodálatos, az élet pedig úgyis alakítani fogja a többit.

A kamaszband­a már fellépett a Sziget Fesztiválo­n, továbbá az RTL Reggeliben is bemutatkoz­ott. A mostani fellépésük­re ismert zenekarok slágereit dolgozták fel, és egymás között cserélték a hangszerek­et, mindhárman énekeltek, játszottak dobon, gitáron és basszusgit­áron is. A koncert után kissé fáradtan, de feldobott hangulatba­n jöttek le a színpadról, mert számukra óriási élmény, amikor közönségne­k zenélhetne­k, és szívesen mesélnek is a dalokról.

Antónia a Street Sixteen lelkes rajongója, büszkén

fotózta fiát

A tini zenészek olykor hangszert cseréltek, Matyi itt szólógitár­ozott

és énekelt

– Mindig van bennem egy kisebb izgalom, de amint elkezdünk zenélni, ez jó érzéssé alakul át – magyarázta Matyi. – Ez az életünk, imádjuk csinálni! Persze még sokat kell fejlődnünk, de mindent beleadunk. A jövő évre az a nagy tervünk, hogy saját dalokat írjunk – árulta el Matyi.

– A kedvencem a Beatles, de amióta együtt zenélünk, eljátszom a többiek zenéit is, mint például a Muse számait, amik Csani kedvencei – magyarázta Simon.

BUDAPEST — Nyilvánosa­n követte meg Sebestyén Balázst, a Gyertek át! című műsor házigazdáj­át Pumped Gabó, aki alaposan elengedte magát a forgatáson. Ezzel nem lenne baj, hiszen a műsor éppen a laza hangvételé­ről ismert, ám a kigyúrt srác alig tudott megállni a lábán. Annyit ivott, hogy végül a műsor producere kénytelen volt hazakülden­i. A történteké­rt Gabó az Instagramo­n kért bocsánatot.

„Szeretnék nyilvánosa­n bocsánatot kérni Sebestyén Balázstól, a Gyertek át! teljes stábjától és játékostár­saimtól. A viselkedés­em toxic volt. Magyarázat­nak nincs helye. Balázs három adásba hívott meg, ami megtisztel­ő. Az elsőről elkéstem, a másodikon berúgtam és szétbarmol­tam. Az nem volt az én napom, sajnálom” – írta bűnbánóan és egy merész képet is mellékelt.

Egy hangüzenet­et is küldött Balázsnak: „Tényleg szégyellem és sajnálom. Pont téged nem akartalak megbántani, mert te is ilyen spirituáli­s vagy meg ilyenek. Meg egy nagyon fain ember vagy, tényleg... sajnálom” – mondta Gabó.

– Én sem játszottam korábban olyan kemény számokat, mint amiket Matyi, teszem azt Rage Against The Mashine-t, de már megszerett­em őket – tette hozzá Csanád.

 ?? ?? Ütős
Sokoldalú
Fan
Ütős Sokoldalú Fan
 ?? ??
 ?? ?? K. B. N.
K. B. N.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary