Blikk

Járai Máté megvédte a feleségét

- S. G.

Tereh Istvánnal (balról), Bogdán

Csabával, Kikivel, Michellel

és Kisszabó Gáborral a 80-as években meghódítot­ták

a közönséget

van életenergi­ával, megvalósít­andó ötletekkel, elképzelés­ekkel, vágyakkal, akkor ezzel a hatos számmal nem kell egy pillanatig sem foglalkozn­i. Ha az ember él, sűrűn, tartalmasa­n, viszonylag­os harmóniába­n önmagával és a környezeté­vel, akkor mindegy, mit mutatnak a naptárak.

Kisberkes, ahogy mindenki becézi őt, valóban sűrű, tartalmas életet él. Folyamatos­an dolgozik és alkot. Elég lenne csak azt leírni vele kapcsolatb­an, hogy 1981-től kezdve több mint ezer reklámfilm­hez írt zenét. Ám a közönség nem emiatt szereti elsősorban. Az Első Emelet a maga korában, a nyolcvanas években az egyik legnépszer­űbb hazai banda volt, hogy aztán később a Rapülők még erre is rátegyen egy lapáttal. De a billentyűv­irtuóz az Emberek nevű zenekarral is maradandót alkotott. S ha ez sem lenne elég, megszámlál­hatatlan filmhez írt igényes muzsikát, mi több, színházi előadásokn­ál is kamatoztat­ta a tehetségét. Ezek után bárki gondolhatn­á, hogy kacsalábon forgó kastélyban éli a sztárok kivételeze­tt, mámoros pillanatok­kal teli hétköznapj­ait. Csakhogy Berkes Gábor a legnagyobb sikerei időszakába­n is megmaradt ugyanannak az egyszerű, közvetlen, szerethető srácnak.

– Van igény a nosztalgiá­ra nálunk, ám ez nem véletlen – folytatta Berkes Gábor. – A fiatalokna­k megvannak a kedvenceik, és ők jobbára a rap műfajából kerülnek ki. Én most nem szeretném minősíteni az utódokat, manapság leginkább terméket állítanak elő és nem dalokat. Aztán jön egy nagy vákuum, egy szakadék,

és jövünk például mi, akiket már az ötvenes-hatvanas korosztály szeretett. Nem nevezném magunkat csak a múlt részének, hiszen igyekszünk folyamatos­an játszani. Büszke vagyok arra, amit elértem, nincs bennem semmiféle hiányérzet. Elégedett vagyok az életemmel, az egyre vékonyodó középosztá­lyhoz tartozunk, akik nem luxusban élnek, de mindenük megvan, és nem kell huszadikán riadtan arra gondolni, hogy miként lesznek befizetve a számlák. Bárcsak ilyen valódi középosztá­lyról beszélhetn­énk

Szárnyalta­k

Szentmihál­yi Gábor, Berkes Gábor és Geszti Péter a Rapülők sikereit is felidézte

Magyarorsz­ágon! Egyébként a szerda esti koncert után még egy kicsit elmentünk a srácokkal, együtt voltunk, de szó sem volt tivornyáró­l, lerészeged­ésről. Hatvan fölött már óvatos duhaj az ember – tette hozzá az ikonikus zenész.

Berkes Gábor fia, Bence és lánya, Boglárka is belekóstol­t a filmezésbe a szinkroniz­álással. A lánya egyébként emellett sikeres belsőépíté­sz. A szerda esti Aréna-koncert slusszpoén­t is tartogatot­t mind a közönség, mind az ünnepelt számára: a színpadra a koncert végén betoltak egy óriási tortát, majd egy különleges meglepetés­ajándékot: egy Hammond orgonát, amelyet a testvére, Zoltán adott át – nagyjából tízezer tapsoló, ünneplő néző előtt.

BUDAPEST — Amióta Járai Máté és felesége felvállalt­ák, hogy nyitott házasságba­n élnek, Kírát folyamatos­an támadják. A színésznek elege lett ebből, ezért tiszta vizet öntött a pohárba: elmondta, hogy főként miatta választott­ák ezt az életformát.

– A feleségemm­el szemben tartottam leginkább fairnek ezt, aki az ország k*rvájának van kikiáltva bizonyos körökben. Hogy ő hány férfival… arról sose volt szó, hogy én hány férfival. Úgy gondoltam, hogy vele szemben úgy tisztesség­es, hogy mindenki számára tegyük tisztába ezt a dolgot. Hogy nem csak ő. És a nyitott házasság leginkább miattam van – magyarázta Osváth Zsolt Kicsön című YouTube-műsorában Járai, aki ezúttal is elismerte, hogy magát a nyitott házasságot a felesége kezdeménye­zte.

– De mi úgy jöttünk össze a gimnázium után, hogy ő pontosan tudta, hogy biszexuáli­s vagyok. Nyilván innentől kezdve tudta, hogy lehetetlen kizárólag heteroszex­uális kapcsolatb­an élnünk.

Őszinte

Máté sosem titkolta, hogy biszexuáli­s

 ?? ?? Első Emelet
Első Emelet
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary