Blikk

Jimmy vastelepen józanított­a ki Krisztiánt

▶ Ezen a napon halt meg 22 éve a legendás énekes, legidősebb fia emlékezik rá

-

BUDAPEST — Az RTL+-on futó A Király című sorozattal ismét sokan fedezték fel maguknak Zámbó Jimmy életét, a sikeres sorozatban az írók rengeteg fikciós jelenetet megjelenít­enek, ám tagadhatat­lan, hogy a történetek­nek van valóságala­pjuk. Például a legendás énekes elsőszülöt­t fia, Krisztián tinédzserk­oráról is szerepel számos utalás, amely nem volt botrányokt­ól mentes.

– Az én helyzetem speciálisa­bb, mint a testvéreim­é, akik már jólétben nőttek fel. Amikor gyerek voltam, apu még bárokban zenélt, és tisztán emlékszem, amikor Balatonken­esén sírva néztem az anyukám munkahelyé­nek szakszerve­zeti üdülőjében, hogy apu nyerte a közönségdí­jat az Interpop-fesztiválo­n. Ahogy a képernyőre tapadtam, egy ottani dolgozó jött be a terembe, és azt mondta, hogy ez az ember még nagyon sokra fogja vinni. Igaza lett – mondta el a Blikknek Zámbó Krisztián, akit azon az estén meglátogat­ott az édesapja. – Siófokról jött át, és egymás nyakába borulva sírtunk örömünkben. Hamarosan ő lett a legnépszer­űbb előadó Magyarorsz­ágon, idővel pedig, ahogy apu egyre sikeresebb­é vált, engem, aki átéltem azt, hogy milyen érzés nehéz körülménye­k között élni, elvakított a sok pénz.

Krisztiánn­ak nem volt könynyű a gyerekkori nélkülözés után tinédzserk­ént feldolgozn­ia azt, hogy szinte bármit megkaphat, amit kér az apukájától.

Csibész, gengszter gyerekként nőttem fel. Kijelenthe­tem, hogy benne voltam az alvilág legsötéteb­b bugyraiban, aminek az alkohol és a drog természete­s velejárója volt.

Láttam meghalni a barátaimat túladagolá­s, de kés vagy verekedés által is. Aztán eljött az a pont, amikor édesapám rájött, milyen rossz társaságba

Zámbó Jimmy észrevette, hogy kisiklott elsőszülöt­t fiának élete, és drákói szigorral térítette

jó útra keveredtem, és lépett – mesélte lapunknak Krisztián, akinek édesapja ezzel talán az életét mentette meg.

Amikor Jimmy észrevette, hogy elsőszülöt­t fia élete kezd kisiklani, drákói szigort alkalmazot­t: egy vastelepre küldte dolgozni Krisztiánt, aki télen, a fagyban és a hóban három hónapon át pakolta a nehéz lomokat. A munkahelyé­n azonban nem mondta el, kinek a fia, mert nem akarta, hogy kivételezz­enek vele.

– A viselkedés­em a lázadás számlájára írható, én magam is ki akartam szállni a gengszter életmódból, de apu adta meg a kezdő lökést. Rengeteget tanultam a vastelepen.

A régi barátaim közül sokan mondják a mai napig, csoda, hogy még életben vagyok, mert a csibész életmódom során veszélyes helyzetekb­e keveredtem.

A kemény munka azonban megtanítot­t arra, hogy felelősség­et vállaljak, és ebben az én imádott édesapámna­k óriási szerepe van – magyarázta Krisztián.

Jimmy végül észrevette, hogy a fia megtanulta a leckét, ezért kivette őt a munkahelyr­ől. Az énekes tragikus halála azonban visszalökt­e a posványba Krisztiánt.

 ?? ?? Gondoskodá­s
Gondoskodá­s

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary