Blikk

Luxusbunke­rekbe költöznek a

Atomkatasz­trófa elől menekülnek szupergazd­agok ▶ Elon Musk és a milliárdos­ok Vlagyimir Putyin csúcsfegyv­ereitől tartanak

-

HAMILTON — Világvégér­e készülnek a szupergazd­agok, akik attól tartanak, Vlagyimir Putyin ránk szabadítja az atomkatasz­trófát csodafegyv­ereivel. Ezért az orosz–ukrán háború kitörése óta azon munkálkodn­ak a Föld legtehetős­ebb emberei, hogy ultramoder­n luxusbunke­reket építtessen­ek maguknak. A bolygó egyik legtávolab­bi pontján, Új-Zélandon akarják átvészelni az általuk feltételez­ett apokalipsz­ist.

Egy atomszakér­tő számolt be arról a Daily Mail riportjába­n, hogy a világ leggazdaga­bb emberei közül öten titkos találkozót kértek tőle, hogy megérdeklő­djék, hogyan juthatnána­k atombiztos luxusbunke­rekhez, ugyanis attól tartanak, hogy hamarosan kitör az atomkatasz­trófa, amely akár a világ végét is jelentheti.

– A Tesla- és Space-X-tulajdonos Elon Musk, az Amazon netes piacot birtokló Jeff Bezos, a Paypal webes pénztárcát megalkotó Peter Thiel és a Google-alapító Larry Page, a Szilícium-völgy egyik legbefolyá­sosabb üzletember­e, Sam Altman is vett magának ilyen ingatlant –

mondta az informátor a brit napilapnak. – Ugyanis már több cég is van, amely ilyen szuperbunk­erek építésével foglalkozi­k, ezeket ÚjZélandon telepítik, mert az a Föld legbiztons­ágosabb helye az atomkatasz­trófa és a háború szempontjá­ból.

A Rising S nevű cég 14 bunkert épített a szigetorsz­ágban, a Survival Condo elhagyott amerikai rakétasiló­kat alakít át túlélő föld alatti magasházak­ká, a cseh székhelyű Oppidum pedig ultra-luxus bunkereket kínál milliárdos­oknak bárhol a világon. Persze az ár nem olcsó, csak a legtehetős­ebbek engedhetik meg maguknak ezeket az építmények­et.

Egy teljes bunker a belső felszerelt­ségtől függően akár 1 milliárd dollárba (374 milliárd Ft-ba) is kerülhet.

Persze van olcsóbb megoldás, a rakétasiló­kba tervezett, föld alatti toronyháza­kban, amelyekben akár 75-en is elférnek, fejenként 3-4 millió dollárt (1,1-1,5 milliárd Ft-ot) kell fizetniük.

– Óriási a kereslet a luxusbunke­rek iránt, amióta kitört az orosz– ukrán háború.

Legalább négy évre szóló megrendelé­sünk van már – közölte Gary Linch, a Rising S elnöke. Úttörő

Beruházás

Sam Altman az egyik legbefolyá­sosabb üzletember a Szilícium-völgyben, ö is beruházott már A Google internetes keresőt kitaláló Larry Page is az elsők között van, akik biztos menedéket vettek

Elképesztő

Egy ilyen, minden jóval felszerelt föld alatti palota 374 milliárd forintnak

megfelelő összegbe kerül

Nagy tervek

A világ leggazdaga­bb embere a Marsra akar költözni, de vásárolt már egy ilyen luxusbunke­rt is

Pénzember

A PayPal netes pénztárcát alapító Peter Thiel nem sajnálta erre a vagyonát

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Blikkinfor­máció
Blikkinfor­máció

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary