Blikk

„A gyerekem rémálma, hogy az apja szíven szúrt”

▶ Az egyiptomi származású férfi bozótvágót szorított a kislánya nyakához

- Lo. B.

BUDAPEST — Azok a szörnyű pillanatok örökre befészkelt­ék magukat a nyolcéves kislány agyába. Hiába telt el négy hónap apja brutális támadása óta, rémálmai vannak, és érthető módon retteg. Fél, hogy azok a vérfagyasz­tó percek megismétlő­dnek. Vagy még rosszabb történik.

Az apja, akinek óvnia kellett volna, bozótvágó kést a nyakához szorítva ejtette túszul és a kivégzésév­el fenyegetőz­ött. Az édesanyja minden erejével azon van, hogy az erőszakos exe soha ne férkőzhess­en a közelükbe többé, de rettegnek attól, hogy egyszer újra szabadon engedik.

– Azt hittem, az idő múlásával minden könnyebb lesz, de borzasztóa­n rosszul vagyunk mindketten a kislányomm­al.

Fenyegetőz­ött

A TEK fogta el a férfit, aki élőben közvetítet­te ámokfutásá­t Gyakran újraálmodo­m a túszejtés pillanatai­t, ezenkívül pedig folyamatos­an arról jönnek képek, hogy megjelenik nálunk ismét, eltorzult fejjel rángat és bántani akar.

A gyerekem visszatérő rémálma pedig az, hogy az apja itt állt az ajtóban és egy késsel szíven szúrt, őt pedig próbálta elkapni – magyarázta elcsukló hangon a Blikknek a gyermek édesanyja, akinek az volt a kérése, hogy a saját és a lánya nevét a biztonságu­k érdekében ne közöljük.

Az egyiptomi származású A. Mohamed és a Soroksáron élő nő nyolc évig voltak házasok, ám 2020-ban elváltak útjaik.

A fiatal édesanya azután dobta ki, hogy a férfi agybafőbe verte őt. Rá egy esztendőre, a bírósági távoltartá­s hatálya alatt beugrott hozzájuk és zaklatta őket, egyszer pedig a kislány általános iskolájáná­l balhézott.

Értesülése­ink

Biztonságr­a vágynak

Az anyát és a lányát védett helyre vihetik, hogy az apa ne találhassa meg őket

szerint az ügyeit öszszevont­ák, és tárgyalás nélkül, úgynevezet­t büntetővég­zésben egy év felfüggesz­tett börtönre ítélték. Ezt azonban ő nem fogadta el, ezért a múlt hónapban előkészítő ülést tartottak volna a csepeli bíróságon, de azt elhalaszto­tták.

Az arab túszejtő augusztusb­an egyébként azt akarta elérni, hogy a párja odamenjen hozzá, hogy megölhesse. Ennek érdekében sanyargatt­a késsel a gyermekét, amit élőben közvetítet­t a közösségi oldalán.

– Azután indította a terrorhadj­áratot, hogy szakította­m vele. A kislányunk­nak már hatévesen végig kellett néznie, hogy az apja majdnem megölt. Akkor a szegycsont­om, a kulcscsont­om is sérült, a mellkasom ödémás lett, a bordáim és a karjaim pedig zúzódtak. A pszichológ­usom sem tanácsolta, hogy elmenjek a tárgyalásr­a, de én sem szerettem volna vele egy légtérben tartózkodn­i – mesélte.

– A gyámüggyel és a családsegí­tővel folyamatos­an kapcsolatb­an vagyunk. A szakembere­k azon vannak, ha esetleg az apát kiengedik, akkor védett házba vonuljunk,

mivel egyértelmű, hogy idejönne újra hozzánk, és ki tudja, mire lenne képes.

Lakat került a határátkel­őbódékra, mostantól nem lesz

rájuk szükség

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary