Blikk

Újra Pesten játszik Eszenyi

▶ Édesapja szinte a karjai közt hunyt el, édesanyja éveken át küzdött a rákkal

-

Majkának fáj, hogy édesapja már nem

láthatta a sikereit

BUDAPEST — Majka sikert sikerre halmoz: sikeres a zenei világban, a műsorvezet­ésben, és a magánélete is jól alakult, hiszen tavaly vette feleségül gyermekei édesanyját, Majoros Hajnalkát, akivel a napokban a Seychelle-szigeteken pihenik ki fáradalmai­kat. Majka szülei azonban már nem osztozhatn­ak a boldogságu­kon, ahogy az életének sem lehetnek már részesei, ami sokáig fájdalmas élmény volt számára. Édesapját húszas évei elején, édesanyját 2018-ban veszítette el.

– Faterral rengeteg dolgot nem tudtam megbeszéln­i, ami anyával megvolt. Sok élmény kimaradt.

Örültem volna, ha látja, mit érek el. Anya jött a koncertre, látta, mennyi ember van ott, megélte a sikereimet, látta az unokáját.

Az fáj ebben az egészben, hogy nincs hova hazamenni, amikor meghalt mindkét szülő. Amikor anya meghalt, én eljöttem végleg Ózdról – sóhajtott a rapper a 24.hu Nincs rá szó című podcastjéb­en, és kitért arra, hogy édesapja szinte a karjaiban halt meg.

– Meccset néztünk, felült, és meghalt. 45 éves volt. Fejletlen volt a szíve, ami boncolásko­r derült ki, meg mellette cigizett és megivott napi tíz kávét. Infarktust kapott és ennyi volt. Talán szép lett volna, ha 75 évesen hal meg – mondta fájdalomma­l a hangjában a rapper, aki már korábban is beszélt arról, hogy édesapja halála tanulságga­l szolgált neki.

Család

Majkát (balra édesanyjáv­al, jobbra édesapja ölében) mindkét szülőjének elvesztése mélyen megrázta

– Az utolsó években éjjelnappa­l dolgozott, és csalódott, mert a második házassága sem úgy sikerült, ahogyan ő gondolta volna. Láttam, hogy mit nem szabad csinálni, tudatosan lettem másmilyen, mint az apám. Megfogadja­m, ha sz*rul érzem magam, akkor elmondom és eljövök onnan, függetlenü­l attól, hogy mennyit keresek – árulta el apja halála után 20 évvel az ATV Húzós című műsorában.

Majkát nem sokkal később ismerte meg az ország a ValóVilág révén, a nagy sikereket azonban nem élhette át igazán, ugyanis ekkor már édesanyja sem volt jól.

– Húsz évig volt nagyon beteg. Petefészek­rákot diagnoszti­záltak nála. Mikor ez kiderült, visszaszok­ott a cigire, letette a jogosítván­yt, elkezdett nagyon máshogy élni. Végül össze is jött neki, nagyon küzdött, és meggyógyul­t ebből. Aztán tíz év után kiújult a rák.

Megint kapta a kemoterápi­át, minden rendben volt, aztán 2017 decemberéb­en nem láttam hetekig, és akkor sokat romlott az állapota.

Akkor tudatosult bennem, hogy közeli lesz az ő halála – mondta Majka, akit az édesapja elvesztése viselt meg jobban, hiszen váratlanul érte.

– Fiatal voltam, fel sem fogtam, mi történt. Fél év múlva lett nekem ebből problémám, akkor kezdődtek a szívproblé­mák.

Kicsit rá is beszéltem magam, hogy apámnak fejletlen volt a szíve, akkor biztos nekem is.

Azóta meg is műtöttek kétszer, de nem volt komoly baj, szívritmus­zavarom volt – magyarázta.

 ?? ?? Hiány
Hiány
 ?? ?? Visszatéré­s
Eszenyi Enikő évek óta nem állt színpadra a fővárosban, február 25-től a Játékszínb­en játszik
Visszatéré­s Eszenyi Enikő évek óta nem állt színpadra a fővárosban, február 25-től a Játékszínb­en játszik

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary