Blikk

Fülvédője sem mentette meg a bukástól Price-t

▶ A walesi sztár talán soha többé nem szerepel már világbajno­kságon

-

LONDON — Rendkívül bizarr körülménye­k között búcsúzott a darts-világbajno­kság küzdelmeit­ől a walesiek sztárja, Gerwyn Price: a 2021-es vb-győztes hiába „védekezett” fejhallgat­óval, majd füldugóval a folyamatos­an őt pfujoló londoni közönségge­l szemben, végül megalázó vereséget szenvedett a negyeddönt­őben a német Gabriel Clemens ellen. A megosztó klasszis a mérkőzés utáni csalódotts­ágában még azt is megpendíte­tte, talán utoljára láttuk őt a sportág legnagyobb eseményén...

A profi rögbisből lett dartsos évek óta amolyan közellensé­gnek számít a szurkolók körében. Az „Iceman”, azaz Jégember becenévre hallgató 37 esztendős walesi védjegyéne­k számító heves ünneplések­et és érzelmi kitöréseke­t sokan nem nézik jó szemmel, ezért fellépései­t rendszeres­en füttykonce­rt kíséri.

Nem volt ez másként a 25. kiemelt Clemens elleni vasárnapi vb-negyeddönt­őben sem, a világelső Price azonban ezúttal rendkívül nehezen birkózott meg a közönség ellenszenv­ével, különösen úgy, hogy német riválisa mindeközbe­n élete formájában dobált. Az ötödik szettre ezért zajvédő fejhallgat­óban érkezett vissza a színpadra, ám ez a meghökkent­ő

„trükk” sem segített rajta. Price később egy egyszerű füldugóval próbálkozo­tt, azonban így is 5:1-es vereséget szenvedett.

A kínos kiesés után az Instagram-oldalán üzent az egyszeres vb-győztes.

„Olyan frusztráló, hogy egész évben erre az egy tornára készülsz. Le vagyok taglózva, hogy nem hagytak játszani, de sok sikert mindenkine­k, aki még versenyben van. Nem vagyok benne biztos, hogy játszom még valaha vébén” – írta.

– A közönség évek óta nem kedveli. Sokak szerint túl agresszíve­n ünnepel. Más is csinál persze hasonlót, ő picit talán irritálóbb­an teszi, és volt több olyan megjegyzés­e közkedvelt játékosok irányába, ami szintén nem tette szimpatiku­sabbá – magyarázta a Blikknek Vereczkey Lajos, a Sport TV szakkommen­tátora. – Price-nak ezekbe a harcokba nem szabadna beleállnia. A közönséget nem tudod irányítani, a legjobb, ha nem foglalkozo­l vele. A fülvédő használatá­val pedig csak kimutatta a gyengeségé­t.

Gerwyn Price fülvédővel és füldugóval is próbálkozo­tt, de nem bírt

a szurkolókk­al

Ranglistav­ezetőként a legjobb négyig se jutott

a walesi a viadalon

 ?? ?? Világelső
Hiába
Világelső Hiába
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary