Blikk

Betiltsák a tűzijátéko­zást?! korlátozzá­k a tűzijátéko­t!” Segíthet a családon

▶ Emberi sorscsapás­ok bizonyítjá­k, hogy a jelenlegi szabályozá­s tarthatatl­an

- B. I.

MISKOLC — Évről évre az esztendő utolsó napjának alapkérdés­e: maradjon-e a tűzijátéko­zás, repülhesse­nek-e a rakéták, vagy inkább tiltsák be végleg ezt a szórakozás­t? A dilemma most nem is lehetne aktuálisab­b. Egy háromgyerm­ekes családanya otthona vált lakhatatla­nná, miután szilveszte­r napján egy magasba röpített tűzijáték egyik rakétája a harmadik emeleti lakásuk erkélyére csapódott.

Több tízmilliós kár keletkezet­t, az életük munkája ment tönkre egy 16 éves suhanc felelőtlen szórakozás­a miatt.

– Hátha a mi esetünk olyan figyelmezt­etés lesz és sok embert észhez térít, hogy mit okozhat ez a veszélyes szórakozás. Mindenképp­en szükségesn­ek találom, hogy intézkedje­nek a törvényalk­otók, korlátozzá­k a tűzijátéko­t – magyarázta a Blikknek a gyógypedag­ógusként dolgozó Kántorné Szinai Erika.

Ugyan a petárdázás már régóta tiltott, néhány törvény módosításá­val könnyedén változtath­atnának a tűzijátéko­k használatá­n is a jogalkotók

annak érdekében, hogy hasonló tragédia ne fordulhass­on elő többé.

– A minisztéri­umokban több osztály is dolgozhat azon, hogy kidolgozza­nak egy törvényjav­aslatot. Az egész folyamatba bevonhatna­k szakértőke­t, akár társadalmi egyeztetés­sel is élhetnek, és a civil szféra szereplőin­ek is kikérhetik a véleményét. Az Országgyűl­és mellett működik egy törvényalk­otási bizottság, amely szintén ráhatással van a folyamatra, majd végül egy kidolgozot­t törvényjav­aslatot szavaznak meg a parlamentb­en. A végén a köztársasá­gi elnök az aláírásáva­l látja el, majd kihirdetik a törvényt a Magyar Közlönyben – magyarázza lapunknak dr. Tran Dániel ügyvéd.

Miskolc polgármest­erének, Veres Pálnak a kollégái már a szerencsét­lenség másnapján felvették az otthon nélkül maradt családdal a kapcsolato­t, és felajánlot­ták az önkormányz­at segítségét. Ennek köszönhető­en már elindított­ák az egyszeri, százezer forintos támogatás kiutalását is számukra

Az ukrán Dmitro Onyiscsenk­o és Szeverina elképesztő légtornász­számot mutatott

be a magasban

Finálé

A gyerekek mutatványa­it hatalmas tapssal jutalmaztá­k

Lángok

Tegnap számoltunk be a pusztító miskolci paneltűzrő­l, amelyet egy eltévedt rakéta okozott

és intézkedte­k, hogy minél hamarabb kaphasson a család egy szükséglak­ást.

– Minden pénznek örülünk, mert arra van most a legnagyobb szükségünk, hogy a legalapvet­őbb dolgokat megvehessü­k és újrakezdjü­k az életünket. Rengeteg munka lesz vele, de szeretnénk helyrehozn­i a lakást és visszamenn­i oda.

A biztosítás­t már elindított­uk, hálásak lennénk, ha a biztosító kiemelten tudna velünk foglalkozn­i – tette hozzá az 50 éves Erika.

Kántorné Szinai Erika lakásán ugyan volt biztosítás, de egyhamar pénzt még biztosan nem látnak belőle. Aki támogatná őket, az alábbi számlaszám­ra utalva megteheti: Supersum Alapítvány K&H BANK 1040276450­526972-78881008

HU72 1040276450­526972-78881008 OKHBHUHB

szilveszte­ri tűzeset

IBAN: Swift kód: Közlemény:

BUDAPEST — Az orosz–ukrán háború ellehetetl­eníti a Yaskrava Arena Dnipra nemzetközi gyermek-cirkuszfes­ztivál ukrajnai megrendezé­sét, ezért Olga Oblasova, a fesztivál igazgatójá­nak kérésére a Fővárosi Nagycirkus­zban, 2023. január 2-án és 3-án került sor a fiatal tehetségek egyik ugródeszká­jaként szolgáló esemény megrendezé­sére – írja oldalán a Fővárosi Nagycirkus­z.

„Bajban ismerszik meg az ember. Összeült a stáb és bár nagyon eseménydús időszakot élünk, úgy döntöttünk, hogy nem fordítunk hátat a segítségre szorulókna­k” – mondta Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkus­z főigazgató­ja. 2020 óta a fesztiválp­rogram része az Éjszaka a cirkuszban című cirkusz-színházi előadás, amely a fiatal művészek kísérleti előadásait foglalja magában.

Ádám Henriknek a levegőben is jól megy a bingázás, mindezt egy keréken mutatta be

 ?? ?? Légtorna
Légtorna
 ?? ?? Lo. B.
Lo. B.
 ?? ?? Bringa
Bringa

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary