Blikk

Édesanyja álmában érezte meg Bujtor halálát

- E. J.

BALATONSZE­MES — Bátyja, Bujtor István halálának időszakára emlékezett vissza Frenreisz Károly a Sorok között Lutter Imrével című műsorban, amely szerdán, 22:25-től látható majd az ATV-n. A Kossuth-díjas zenész mindkét testvérét elveszítet­te: féltestvér­e, Latinovits Zoltán 1976-ban hunyt el, másik bátyja, Bujtor István pedig 2009 szeptember­ében, több hónapnyi kórházi kezelés után tüdőembóli­a, keringési és légzési elégtelens­ég miatt vesztette életét. Édesanyjuk, Gundel

Katalin egy évvel élte túl imádott fiát, 2010-ben, százéves korában hagyta itt a földi világot. Élete utolsó időszakába­n időskori demenciába­n szenvedett, Frenreisz pedig nem merte elmondani neki, hogy még egy gyermekét túlélte.

– Anyánk már elvesztett­e az egyik fiát. Nem vállaltam, hogy elmondjam neki: a másik fia is meg fog halni. Mivel a memóriája nem volt már jó, meg mertem tenni, hogy nem mondtam el neki, amikor István meghalt. Borzasztó volt egyébként... Érdekes módon édesanyánk megkérdezt­e: Istvánkáva­l mi van? – mesélte a műsorban a zenész, aki kegyes hazugságho­z folyamodot­t. Azt mondta, hogy a testvére Olaszor- szágban nyaral.

Katalin asszony azonban mintha megérezte volna, hogy baj van imádott gyermekéve­l.

– Aznap éjjel, amikor István meghalt, édesanyám elkezdett éjjel kiabálni. Azt ordította: „Ez nem lehet igaz, ez nem lehet igaz!” Ez a Balatonon történt azon a napon, amikor a testvérem elhunyt. A mai napig nem értjük, hogyan történhete­tt meg – idézte fel a szomorú időszakot a zenész.

Frenreisz nem merte elmondani édesanyján­ak a gyászhírt

 ?? ?? Kímélet
Kímélet

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary