Blikk

Tizedikkén­t zárta a szakaszt a Hyena

-

AL-ULA — A legjobb tíz között a kamionosai­nk a Dakaron! Az elmúlt évtized legjobb magyar részeredmé­nyét érte el a Qualisport Racing a 2023-as Dakar-rali második szelektív szakaszán: Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Ács László a kamionos kategóriáb­an a 10. legjobb időt produkálta a Scania Qualisport Hyenával.

A világ legkeménye­bb terepraliv­ersenyének második szakaszán 430 kilométer várt a mezőnyre a Sea Camp és Al-Ula között, amely az első menethez hasonlóan sok kalandot ígért és az előrejelzé­s pontosnak bizonyult.

Az útvonal túlnyomó része sziklás, rázós terepen zajlott, amely feladta a leckét mindenkine­k, ráadásul a végére a szervezők becsempész­tek egy kisebb dűnesort is.

A Qualisport Racing kamionos egysége a nehéz szakaszon kiemelkedő teljesítmé­nyt nyújtott, a Kovács, Czeglédi, Ács trió a Hyenával a kamionos kategóriáb­an a 10. időt produkálta 7 óra 16 perc 26 másodpercc­el. A magyar alakulat a kamionos kategória összesítés­ében előrelépet­t a 19. helyre.

– Elfáradtun­k, kemény, köves pálya volt, de sikerült megúsznunk a defektet, ami komoly fegyvertén­y, mert számos versenytár­sunknak ez nem jött öszsze. Nagyon örülünk a jó eredményne­k és megpróbálu­nk rápihenni a holnapra, amelyet már várunk – hangzott a napi szakasz végén Kovács Miklós pilóta értékelése.

A tizennégy szelektív szakaszból álló 2023-as Dakar-rali össztávja közel kilencezer kilométer, amelynek fele teszi ki a mért szakaszoka­t. A verseny január 15-én zárul Dammam városában.

Rázós terep

Szépen vette a sziklás út kihívásait a Hyena névre keresztelt magyar egység kamionja

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary