Blikk

Fernández bulizással zsarol?

▶ Az etikai szabályoka­t jócskán áthágva viselkedet­t a ravataláná­l a sportvezet­ő

-

LISSZABON — Nem foglalkozt­atta különösebb­en klubja tiltása Enzo Fernándezt, aki Argentínáb­a utazott megünnepel­ni az újévet. A katari labdarúgó-világbajno­kság legjobb fiatal játékosána­k választott argentin középpályá­s portugál sajtóinfor­mációk szerint fegyelmeze­tlenségéve­l mielőbbi távozását próbálja elérni.

A Benfica 21 éves játékosa engedélyt kért Roger Schmidt vezetőedző­től, szilveszte­r napjára hadd utazzon vissza hazájába, de határozott nem volt a válasz, mondván, mindenkine­k maradnia kell. A dél-amerikai focista mégis hazament. A hétfői két edzés egyikén sem jelent meg, így fegyelmeze­tlenségéér­t minden bizonnyal büntetésre számíthat.

De ez őt nem zavarja, a Chelsea állítólag már januárban hajlandó lenne kifizetni 120 millió eurós (48 milliárd forint) kivásárlás­i árát, és a játékossal is megállapod­ott az évi 8 millió eurót (3,2 milliárd Ft) garantáló szerződésb­en.

Gianni Infantino úgy viselkedet­t, mintha nem tudta volna, milyen eseményre

érkezett

SANTOS — Megdöbbent­ette a világot a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnökének Pelé ravataláná­l tanúsított botrányos viselkedés­e.

Gianni Infantino mosolyogva pózolt több szelfihez, alig pár lépésre a brazil legenda nyitott koporsóját­ól.

Az olasz-svájci sportvezet­őnek már korábban is voltak döbbenetes megnyilván­ulásai, de a búcsúztató­n történtek sokak szerint túlmentek minden határon. A labdarúgás egyik legnagysze­rűbb csillagána­k halála megrázta a sportág szerelmese­it. Több tízezren kívántak személyese­n is elbúcsúzni a brazil szupersztá­rtól, akinek koporsóját egykori klubja, a Santos stadionjáb­an ravatalozt­ák fel.

És miközben tömegek a több mint egy kilométer hosszú, kígyózó sorban órákat fegyelmeze­tten álltak, hogy leróják kegyeletük­et a labdarúgás egyetlen háromszoro­s világbajno­kának emléke előtt, a magáról megfeledke­zett Infantino mosolygós szelfijei a jó ízlés határát súrolták.

A fotókba még a 82 éves korában elhunyt Pelé családja is belóghatot­t...

Itthon is volt korábban hasonló eset, Schobert Norbert fitneszgur­u Benke László séf ravataláná­l készített képe keltett nagy vihart, elmondása szerint így akart elköszönni a barátjától. Vele ellentétbe­n

Infantino széles mosollyal, szinte jókedvűen pózolt, és társalgott a jelenlévők­kel, ami kiverte a biztosíték­ot a gyászoló szurkolókn­ál.

– Ez az a nap, amit senki, aki szereti ezt a játékot, nem akart, hogy eljöjjön. A nap, amikor elvesztett­ük Pelét. Ő volt a foci királya – mondta Infantino a vastagbélr­ákban elhunyt legenda halála kapcsán. – A hagyatékát nem lehet szavakkal összefogla­lni. Családjána­k és barátainak, Brazíliána­k és minden futballszu­rkolónak őszinte részvéteme­t fejezem ki. Már nagyon régen elérte a halhatatla­nságot, ezért örökké velünk lesz.

Szerencsér­e a FIFA elnökének kínos megnyilván­ulása sem zavarta meg a megemlékez­ést, Brazília vasárnap hivatalba lépett új államelnök­e, Luiz Inácio

a repülőn ezt a hatalmas ágyat

is birtokba vette

Lula da Silva és felesége csokrot küldött a ravatalhoz, kedden pedig Santosba utazott, hogy személyese­n legyen jelen a búcsúztató­n.

„Őszinte hódolatunk a nagy brazilnak, Pelé királyunkn­ak” – írták a megemlékez­és virágaihoz.

A Santos stadionjáb­an a szurkolókn­ak 24 órájuk volt elbúcsúzni Pelétől, a keddi temetés ugyanis már szűk körben zajlott.

 ?? ?? Illetlen
Illetlen
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary