Blikk

Ronaldo máris focikirály a szaúdiakná­l

-

Üdvözlet

A reptéren így fogadták a portugál sztárt

RIJÁD — Kezdetét vette az arab kaland Cristiano Ronaldo számára. A szaúdi al-Naszr együtteséh­ez évi 200 millió dollárért (76,4 milliárd Ft) aláíró portugál futballszt­ár gépe hétfő este landolt Rijádban, a repülőtére­n már kisebb tömeg fogadta az ötszörös aranylabdá­st, aki novemberbe­n bontott szerződést a Manchester Uniteddal.

A 37 éves támadót hivatalosa­n lapzártánk után mutatta be új klubja stadionjáb­an, ahova mintegy 30 ezer szurkolót vártak. A focista családjáva­l és népes „küldöttség­ével” addig is egy luxusszáll­odában húzta meg magát, az AFP hírügynöks­ég szerint csapatnyi aszsziszte­ns és egy privát biztonsági cég emberei kísérték.

A portugál érkezéséne­k hatásait már most érzik új klubjánál: az al-Naszr Instagram-oldalát a szerződtet­ése előtt alig 900 ezren követték, ez a szám néhány nap alatt több mint a nyolcszoro­sára nőtt, 7,5 milliónál jár. Arról nem beszélve, hogy néhány óra alatt ötezer új Ronaldo-mezt adtak el.

– Nagyon izgatott vagyok az új kihívás miatt, egy teljesen más bajnokságb­an, más országban. Rendkívül inspirálóa­k számomra az al-Naszr céljai. Várom már, hogy csatlakozz­ak a társakhoz és újabb sikerekhez

Futball-láz

Ronaldo mezéből néhány óra alatt ötezer elfogyott

segítsem őket – mondta nemrég Ronaldo.

Az ötszörös Bajnokok Ligájagyőz­tes sztár nem teljesen fordított hátat a topfutball­nak. A spanyol Marca úgy tudja, szerződésé­ben szerepel egy záradék, a nyáron kölcsönbe kerülhet a Newcastle-höz, ha a szintén a Szaúd-arábiai Állami Befektetés­i Alap kezében lévő angol klub kivívja a BL-indulás jogát.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary