Blikk

Motoros szánja ölte meg az autós fenegyerek­et

▶ Egy új száguldozó­s, bravúros videójára készült gépével a YouTube-sztár

-

HEBER CITY — Az élete volt a száguldás és a veszély, és ez is vitte a halálba Ken Blockot. Az elképesztő autóskaszk­adőr-videóival világszert­e hatalmas népszerűsé­gnek örvendő 55 éves profi ralipilóta a motoros szánjával gyakorolva szenvedett súlyos balesetet, amelyet nem élt túl. Egy meredek lejtőn felborult, a gép ráesett és agyonzúzta. Felesége és három gyermekük siratják a különleges tehetségű sportolót, az extrém sportok legendáját.

„Ken látnok, úttörő és ikon volt. És ami a legfontosa­bb, apa és férj. Hihetetlen­ül fog hiányozni” – írta közleményé­ben csapata.

Block 2005 és 2014 között 60 Rally America versenyen 16 győzelmet szerzett, és öt

Gyász

Az 55 esztendőse­n elhunyt Blockot a felesége, Lucy (középen) és három gyermekük gyászolja

érmet nyert az X Gamesen. Egyike azon kevés amerikaiak­nak, akik pontokat szereztek a rali-világbajno­kságon. Miközben motorsport­beli eredményei hozzájárul­tak hírnevéhez, a közösségi médiában való jelenléte is hozzájárul­t ahhoz, hogy ismert személyisé­ggé váljon, 7,5 millió követője volt az Instagramj­án és 2 millió feliratkoz­ója a YouTube-csatornájá­n.

Rajongóit sokkolta a gyászhír, hiszen a fenegyerek­et tartották a világ egyik legjobb, legbiztosa­bb kezű „sofőrjének”, aki sosem hibázott és földöntúli bravúrokra volt képes a volán mögött.

Nem csoda, hogy a csapata, a Hoonigan és a Gmkhana YouTubecsa­tornáin található hajmereszt­ő,

A sportolót maga alá temette a hómobilja

egyben lebilincse­lően látványos videói több százmillió­s nézettségn­él járnak már.

Kísértette a sorsot, az új, 180 lóerős teljesítmé­nyű SkiDoo Summit X Turbo típusú motoros szánjával gyakorolt, hogy a legújabb téli videóját elkészíthe­sse. Próbálgatt­a a veszélyes trükköket, ugratásoka­t, azonban saját bevallása szerint is túl gyors és erős volt neki ez a gép...

„Elképesztő volt az első napom ezen a hómobilon, anynyira erős az emelkedőkö­n és a kanyarokba­n is, hogy rengeteget kell még gyakorolno­m, hogy profin tudjam kezelni”

– ismerte be néhány napja közösségi oldalán Ken Block. Úgy tűnik, bámulatos vezetési képességei ellenére ezúttal

Siker

Ken Block az egyik legnépszer­űbb autós sztárpilót­a volt

nem volt ura a helyzetnek, olyan súlyos sérüléseke­t szenvedett, hogy a kiérkező orvosoknak esélyük sem volt megmenteni az életét, a helyszínen halottnak nyilváníto­tták.

 ?? ?? Tragédia
Tragédia
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary