Blikk

Kiharcolta

▶ 25 napra számolták el neki 30 nap fogyasztás­át – addig ment, míg igaza lett az olcsóbb gázt

-

BUDAPEST — Bár igazán komoly hidegek az idei télen eddig nem voltak, de sok helyen így is súlyos teher a növekvő rezsiszáml­ák fizetése. Még a nagy rezsicsökk­entés-csökkentés kezdetén sokan kaptak meglepő számlákat, melyek még annál is magasabb összegeket tartalmazt­ak, mint amire számítani lehetett a beharangoz­ott díjszabáso­k alapján.

Aztán a helyzet javult: a lakosság egy része elkezdett spórolni, sokan pedig alternatív fűtési módszerek után néztek, klímát szereltett­ek fel például.

De még ezután is előelőford­ult, hogy indokolatl­anul magas számlák érkeztek a gázszolgál­tatótól. Most egy novemberig visszanyúl­ó rezsiügyün­k oldódott meg, mégpedig ismét olvasónk javára, aki nem adta fel, hogy alig-alig boldogult az ügyintézőv­el.

Épp csak elkezdődöt­t a fűtési időszak, amikor levelet kaptunk olvasónktó­l, Katalintól. Olvasónk havi egyenletes átalányt fizetett, havi 145 köbméter fogyasztás­sal, ami nagyjából a rezsicsökk­entett áron engedélyez­ett fogyasztás. (Mindössze egy köbméterre­l több havonta.)

Következet­t neki egy 25 napos számlázási időszak.

A 25 napra ugyanúgy a 145 köbméter fogyasztás­t számlázták ki, pedig azt

30 nap alatt fogyasztja el.

Így a napi 4,6 köbméteres fogyasztás rögtön 5,8 köbméterre változott, amit a szolgáltat­ó felszorzot­t úgy, mintha ténylegese­n 30 napról lenne szó és a többletet kiszámlázt­a emelt áron, 28 ezer forintos számla jött, mégpedig a szeptember

17. és október

11. közötti időszakra, amikor azért még nem voltak rendes hidegek sem. Olvasónk hosszas párbajt vívott a szolgáltat­óval, órákig tartott elmagyaráz­nia, mi a gondja. De a lényeg, hogy nem adta fel.

Választ ugyan nem kapott az ügyfélszol­gálattól, a minap azonban kézbesítet­ték neki a helyesbítő számlát, amivel gyakorlati­lag elismerték a hibát,

és visszautal­ták a többletkén­t befizetett pénzt, 15 513 forintot.

Egyszóval, ha úgy érzi, igaza van, ne hagyja annyiban, mert lehet, hogy tényleg igaza van...

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary