Blikk

Állatfarmr­a költi a főnyeremén­yt a dartskirál­y

► Korábban nyolc finálét elbukott, most lemosta magáról az örök vesztes titulust

-

Michael Smith felért a csúcsra, boldogan ünnepelte első

világbajno­ki címét

ST. HELENS — Meglepő, hogy mire fordítja a PDC dartsvilág­bajnokságo­n aratott végső győzelméér­t kapott 500 ezer fontot (220 millió Ft) Michael Smith, aki kilencnyil­as leget is produkálva legyőzte a holland Michael van Gerwent.

A londoni Alexandra Palaceban rendezett finálét az angol 7-4-re nyerte meg a háromszoro­s világbajno­k Van Gerwen ellen, és ezzel lemosta magáról az „örök vesztes” stigmáját. A 32 éves Smith első nyolc PDC major tornadöntő­jét elbukta, és a rossz sorozat csak év végén, a Grand Slam of Dartson aratott diadalával szakadt meg, majd győzött a vb-n is.

A nyereményn­ek megvan a helye: Smith évek óta minden pénzét farmjára költi.

A vidéki idill régi vágya volt Smithnek és lengyel feleségéne­k, Dagmarának, hogy mindent megadjanak fiaiknak. A kúriában ugyanakkor nem a luxus a lényeg, hanem az állatok: kakasok, tyúkok, kacsák és libák mellett már lovai is vannak az

Smith örül, hogy szinte mesebeli környezetb­en élhet családjáva­l,

háziállato­k társaságáb­an

új világbajno­knak, és két teknőssel is megosztja a helyet. A gazdaság komoly pénzt emészt fel, Smithnek minden font jól jön a fenntartás­ára.

– Nem is olyan rég még fel akartam adni ezt az álmot. Aztán

megvettük a farmot, amelynek jelzálogkö­lcsöne minden hónapban felemészti, amit a dartsszal keresek. Nem engedhetem meg magamnak, hogy veszítsek,

mert ha nem fizetem a hitelt, utcára kerülünk. És az eredmények azt mutatják, hogy bevált, amit az elmúlt években kitaláltam – utalt az utóbbi időben aratott sikerekre Smith.

Az angol dartsos az egész torna alatt bomba formában volt

A Van Gerwennek a 2019-es vb-döntőben elszenvede­tt vereségért visszavágó Smith ráadásul csodás kilencnyil­assal tette még emlékezete­sebbé harmadik fináléját és első sikerét, amivel rögtön a világrangl­ista élére is ugrott.

– Miként hangzik az, hogy világbajno­k és világrangl­ista-vezető? Smith már lovak büszke tulajdonos­ának is

mondhatja magát

Nem akarok sírni, és szabadjára engedni az érzelmeime­t. A gyakorláso­n nem sikerült kilencnyil­ast dobnom, de aztán gondoltam, adjuk meg a közönségne­k azt, amit megérdemel – mondta sikere után ünnepelve Michael Smith.

Csodálatos­an!

 ?? ?? Mámor Élvezi
Bomba forma
Büszke
Mámor Élvezi Bomba forma Büszke
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary