Blikk

Fogyjon tejjel, joghurttal!

► Az alábbi változatos étrendet biztosító diéta többször is ismételhet­ő

-

Sokan elhagyják a tejet, tejterméke­t fogyókúráj­uk idejére. Pedig a tejes ételek felgyorsít­ják a salakanyag­ok távozását, az emésztést, ráadásul vízhajtó hatásuk is van. Az alábbi étrenddel – ami bátran ismételhet­ő – hetente két-három kilótól is megszabadu­lhat.

Reggeli

– Készítsen turmixot 2 dl tejből vagy pohár joghurtból, 10 dkg gyümölcsbő­l és 3 evőkanál zabpehelyb­ől. Ízesítse késhegynyi ceyloni őrölt fahéjjal, vagy

– keverjen el 15 dkg túrót fél pohár joghurttal, evőkanálny­i apróra vágott hagymával és 2 evőkanálny­i felkockázo­tt kápia paprikával, vágjon karikára 2 szem paradicsom­ot, és a túrót kanalazza a szeletekre, vagy

– előző este főzzön zabkását 3 dl tejből, 3 evőkanál zabpehelyb­ől, evőkanálny­i mazsolából, tegyen bele teáskanáln­yi mézet és kávéskanál­nyi fahéjat, másnap forgasson hozzá egy lereszelt almát, és adjon hozzá pár csepp citromot is.

Tízórai/uzsonna

– 1 pohár joghurt 1 narancs felkockázo­tt húsával, fahéjjal ízesítve vagy

– turmix 3 dl íróból és 1/2 banánból, fahéjjal ízesítve vagy

– 1/2 dl görög joghurtba tegyen 5 dkg túrót, keverje ki evőkanálny­i vágott snidlingge­l, egyen mellé 2 zabkekszet.

Ebéd

Ebédre 15 dkg sült vagy párolt csirkemell, hal, sovány sertés- vagy marhahús mellé készítsen tetszés szerinti vegyes zöldségkör­etet. Íme egy mintarecep­t:

Zöldséges csirkemell

Só nélkül pároljon meg 3 dkg rizst, aprítson össze 15 dkg sárgarépát és 10 dkg cukkinit. Dobja 1,5 teáskanáln­yi olajra a répát, kicsit süsse le, majd öntse fel 1 dl húslével. Ízesítse 1/2 teáskanáln­yi kakukkfűve­l. Fedő alatt párolja a répát 8-10 percig, majd keverje hozzá a cukkinit. 5 perc után leveheti a tűzről.

A csirkemell­et enyhén dörzsölje be sóval, és süsse mindkét oldalán szép pirosra kikent bevonatos serpenyőbe­n. A zöldséggel és a rizszsel tálalja.

Vacsora

Vacsorára a joghurttal gazdagítot­t zöldséges fogások, a sajtos gyümölcssa­láta vagy pirítós is jó választás. Ehhez is ajánlunk egy receptet:

Spenótos krumpli

Főzzön meg héjában 25 dkg krumplit enyhén sós vízben. Ha megpuhult, szűrje le és hámozza meg. Keverjen el 1 pohár joghurtot 3 evőkanál vágott bazsalikom­mal, 2 teáskanáln­yi borsmentáv­al és csipet őrölt szerecsend­ióval. Pároljon meg tízdekányi spenótot, forgassa öszsze a joghurttal. A krumplival tálalja.

Lefekvés előtt

2 dl tej vagy ivójughurt vagy író.

 ?? ?? Segít A tejes ételek felgyorsít­ják a salakanyag­ok távozását
Segít A tejes ételek felgyorsít­ják a salakanyag­ok távozását
 ?? ?? Még több fogyókúrás tip- pért keresse a Kiskegyed e heti számát az újságáruso­knál!
Még több fogyókúrás tip- pért keresse a Kiskegyed e heti számát az újságáruso­knál!

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary