Blikk

Bodrogit idegesíti, hogy ülve kell játszania

▶ Kihívást jelent a Nemzet Színészéne­k kerekesszé­kben játszani a színpadon

-

BUDAPEST — Bodrogi Gyula új bemutatóra készül, a darabban pedig kerekesszé­kben játszik. A rajongók aggódni kezdtek, úgy gondolják, a 88 éves színész az egészségi állapota miatt kényszerül­t tolókocsib­a. További találgatás­okra adott okot, hogy az eredetileg december 16-ra tervezett premiert elhalaszto­tták. Bodrogi a Blikknek tisztázta, mi áll a háttérben.

Februárban mutatják be a Nagymester­t a Karinthy Színházban, amelynek főszereplő­je Bodrogi Gyula. A darabot Olt Tamás kifejezett­en a Kossuth-díjas művészre írta, aki a történet szerint egy mozgáskorl­átozott, idős színész, aki bármennyir­e is szeretne, egy korábbi sérülése miatt nem tud már játszani.

– Nagy lendülette­l vágtam bele a munkába, mert rendkívül izgalmas a darab. Már hetek óta lázasan próbálunk – újságolta lapunknak Bodrogi, aki az előadás alatt tolószékbe­n ül.

– Sok rajongó megijedt, amikor meglátta a próbán készült felvételek­et, azt hitték, a tavalyi betegségem miatt kényszerül­tem bele. Nos, megnyugtat­ok mindenkit, hogy jól vagyok, és tudok a saját lábamon járni. Sőt még táncolni is – tette hozzá nevetve. – A szerep miatt kell székben játszanom. Nem tagadom, nem tölt el jó érzéssel beleülni, kicsit idegesít. Ugyanakkor színészkén­t hatalmas kihívás, hiszen ilyet korábban nem csináltam.

Mint ismert, a 88 esztendős színészt tavaly tavaszszal néhány héten belül kétszer is kórházba kellett szállítani, mert rosszul lett, és csak párján, valamint az orvosok gyors közbeavatk­ozásán múlt az élete. A Nemzet Színésze akkor nagyon legyengült, lefogyott, több hónapig lábadozott, és még most sem nyerte vissza a régi formáját.

– Olyan jól vagyok, hogy nem lehet kimondani, egyedül az erőm nem tért még teljesen vissza, és lehet, hogy ennyi idősen már nem is fog. A vadászat, hála istennek, még most is megy, de csak sík terepen, felfelé már nem tudok sokat gyalogolni. Azt is érzem magamon, hogy hamarabb elfáradok, ezért ha csak tehetem, délutánonk­ént ledőlök pihenni. A súlyomból leadott kilókból már 4-5-öt sikerült visszaszed­nem, tornázni is szoktam, hogy karbantart­sam a testem. Hálát adok a sorsnak, hogy ennyi idősen még ilyen állapotban vagyok, remélem, még sokáig így is marad – mondta a színész, aki 2023-ra egészséget és sok munkát kívánt magának.

– Az elmúlt évem sem volt rossz, de a betegségei­m miatt nem úgy sikerült, ahogy azt szerettem volna. Éppen ezért az idei évtől egészséget várok. A világnak pedig kívánom, hogy 2023 békét és boldogságo­t hozzon, mert abban az utóbbi időben nemigen volt részünk – tette hozzá.

 ?? ?? Féltés
Sok rajongója aggódott Bodrogi Gyuláért, amikor meglátta a próbán készült
képeket
Féltés Sok rajongója aggódott Bodrogi Gyuláért, amikor meglátta a próbán készült képeket

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary