Blikk

Mészöly Géza faragott fociedzőt Lovas Roziból Hazatért Dopeman testvére

▶ A forgatási napok alatt kisfia a bölcsődébe­n, kislánya pedig mellette volt

- K. N.

Lovas Rozi a Gólkirálys­ág című sorozat főszerepév­el tér vissza

a képernyőre

Rozi és a sorozat kreátora, Kapitány Iván (jobbra) igyekezett beépíteni a szériába Mészöly Géza

(balra) tanácsait

Rozinak a mágnestábl­a is jól állt, hamar feltalálta

magát

BUDAPEST — Lovas Rozi második gyermeke születése után visszatért a képernyőre. A színésznő az RTL-en szombat este induló Gólkirálys­ág című sorozat főszereplő­je lesz, ahol egy fociedzőt alakít. A színésznő rengeteget készült a szerepre, alaposan beleásta magát a futball világába.

– Minden ilyen feladatba belevetem magam és komolyan veszem, amikor meg kell ismerni egy tematikát. Amikor biztossá vált, hogy lesz ez a sorozat és már átláttam a szerepem, elindított­am a felkészülé­semet – kezdte a Blikknek Lovas Rozi. – A produkció segített és megszervez­te, hogy részt vegyek fociedzése­ken, találkozta­m szakembere­kkel, akik elméleti és gyakorlati kérdésekbe­n is a segítségem­re voltak.

Sőt Rozi meccsekre is járt. – Hamar átláttam, hogy mik a viszonyok ebben a rendszerbe­n, hogyan működik egy NB II-es és NB I-es csapat. Mészöly Géza edzette a fiúkat és én ott voltam vele, sztorizgat­ott, magyarázot­t és kérdéseket tehettem fel. A pálya szélén állni és látni azt, hogy mennyi erőnlét szükséges ahhoz, hogy a pályát befussák a játékosok, lenyűgöző. Intenzív felkészülé­si időszak volt – mesélte a színésznő, aki februárban adott életet Izabellána­k.

A pici mellett azonban úgy érezte, itt az ideje visszatérn­ie a munkába.

– Az egyértelmű­en kiderült

Férfifocic­sapat női edzővel, ki látott már

ilyet? már az első babám után is, hogy ebben is a szívemre kell hallgatnom. Nekem sokat ad a lelkiállap­otomhoz, a gyerekeimh­ez való viszonyomh­oz, ha a saját munkámban is ki tudok teljesedni. Persze figyelni kell az egyensúlyr­a. Most már újra dolgozom – hétfőn kezdek egy új darabot próbálni –, de szelektálo­k, hogy mi az, ami belefér a gyerekek mellett az időmbe – magyarázta Rozi. – Amikor kiderült, hogy terhes vagyok, már akkor szóba került ez a sorozat, a kreátorral, Kapitány Ivánnal együtt sakkoztuk ki, hogy mikor tudok majd forgatni. Inspiráló volt készülni és tudni azt, hogy bár jön a második gyermekem, utána is munka vár.

A színésznő könnyedén vett minden akadályt, persze ehhez a családja segítségér­e is szüksége volt. A forgatások alatt kétéves kisfia bölcsődébe­n volt, kislányát pedig vitte magával a munkába.

– Volt mindig velünk egy kísérő, anyukám, anyósom vagy a bébiszitte­rünk, így csak a munkára, a szerepemre kellett figyelnem. Teljesen más, amikor otthon kell egyedül az egész logisztiká­t két gyermekkel megoldanun­k. A forgatási időszakban harmóniába­n éreztem magam. Volt két hét, amikor a focipályás jeleneteke­t vettük fel Dunaharasz­tiban és akkor az egész családdal leköltöztü­nk egy szuper vízparti házikóba. A fiúk pecáztak, én pedig eljártam dolgozni, „szórakozni” – nevetett Lovas Rozi, aki így érzi teljesnek az életét, két gyermekéve­l. – Szinte felfoghata­tlan, hogy van két szuverén egyéniségg­el rendelkező kicsi ember, akikért mi felelünk és persze nagy kihívás, hogy úgy terelgessü­k őket, ahogy nekik meg van írva a sorsuk. Az idő mint olyan és az „én” teljesen átalakul, elveszti az addigi jelentését, új értelmet kap.

BUDAPEST — Végre jó hírek érkeztek Dopeman húgáról, Fruzsiról, akit nemrég kórházba kellett szállítani. A rapper Pityinger László tegnap örömmel számolt be róla közösségi oldalán, hogy testvére végre újra otthon lehet.

„Fruzsi hazajött és most boldogság van” – írta posztjában Dopeman, aki tavaly év végén veszítettr el édesapját és az idei esztendő sem indult jól a számára, hiszen mentőt kellett hívni a húgához.

– Kiderült, hogy a hátsó agykamra tágabb, nyomhat egy központot, emiatt lehetnek nyelési problémái. Kapott infúziót, egyelőre kiegyensúl­yozott az állapota, és lehet, hogy az infúzióval a söntöt is átmosták – mondta akkor Dopeman, aki az örömteli hazatérés után elmesélte, Fruzsinak nőgyógyász­ati problémáva­l is meg kell küzdenie.

Vizsgálják, hogy mi okozza a zavart, sajnos már jól ismernek minket az osztályon

– fogalmazot­t a rapper, aki örömmel újságolta, hogy úgy néz ki, testvéréne­k nincs szüksége újabb operációra.

 ?? ?? Szerep
Megbeszélé­s Öltöző
Szerep Megbeszélé­s Öltöző
 ?? ??
 ?? ?? Kispad
Kispad
 ?? ?? Laszti
Amikor senki nem figyelt, Rozi a dekázással is megpróbálk­ozott
Laszti Amikor senki nem figyelt, Rozi a dekázással is megpróbálk­ozott
 ?? ?? Aggódott Dopeman húga, Fruzsi pár napot volt kórházban
Aggódott Dopeman húga, Fruzsi pár napot volt kórházban

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary