Blikk

Navratilov­a megígérte Temesvárin­ak: Küzdenifog­ok, mintmindig

▶ A cseh-amerikai legenda megfogadta, hogy folyamatos tájékoztat­ást ad az állapotáró­l

- sportal.hu

BUDAPEST — Rossz hírrel kezdődött az új év: az egyesben és párosokban összesen 59-szeres Grand Slam-torna-győztes cseh-amerikai teniszezőn­él, Martina Navratilov­ánál – tizenhárom év után újra – rosszindul­atú daganatot diagnoszti­záltak: a legendának mell- és torokrákja van.

A szupersztá­rnak nem először kell megküzdeni­e a kórral, 2010-ben egyszer már legyőzte a rákot. Egykori páros partnere, Temesvári Andrea, aki Magyarorsz­ágon valószínűl­eg a legjobban ismeri Navratilov­át, hiszen együtt lettek 1986-ban a Roland Garros női páros bajnokai, biztos benne, hogy ezúttal is megnyeri a csatát a betegség ellen.

Most is le fogja győzni! Pláne azért, mert azt olvastam, hogy megint nagyon korai stádiumban sikerült diagnoszti­zálni, jók az esélyei

– mondta a Sportal érdeklődés­ére Temesvári, aki a hír hallatán rögtön meg is kereste egykori társát, aki megígérte, rendszeres­en beszámol majd a helyzetérő­l.

– Igen többször is váltottunk SMS-t, nagyon örült és hálás azért, hogy érdeklődtü­nk utána, ugyanis a férjemet, a családomat is nagyon szereti.

Martina megígérte nekem, hogy mindenképp­en rendszeres­en beszámol majd róla, mi van vele.

És még azt is hozzátette: „Küzdeni fogok, mint mindig” – említette a magyar GS-torna-győztes.

Temesvári egyszer már végigkísér­te Navratilov­a küzdelmét, és most is abban bízik, hogy a 66 éves világsztár­t hamarosan újra ütővel a kezében láthatják a szurkolók.

– Akkor elmondta, annyira korán sikerült „elkapni”, hogy kemóra nincs is szükség, elég lesz csak a sugárkezel­és.

Komolyan vette a betegséget, és tudta, hogy le fogja győzni. Amikor felgyógyul­t, újra elkezdett meghívásos páros tenisztorn­ákra járni, ilyeneken többször is találkoztu­nk

– mesélte a korábbi magyar teniszcsil­lag.

A két egykori klasszist évtizedes barátság köti össze, Navratilov­a ellátogato­tt Temesvári akadémiájá­nak a megnyitójá­ra is, és ha hazánkban jár, sosem hagyja ki a lehetősége­t, hogy találkozzo­n egykori magyar párospartn­erével.

– Mindig sokat beszéltünk, akkor

is, amikor ő már abbahagyta. 2006ban a teniszakad­émiám megnyitójá­ra is eljött, játszott velem és a gyerekekke­l is. De ha itt járt, mindig találkozun­k, elmentünk vacsorázni. Legutóbb a tavalyi Roland Garroson futottunk össze, akkor együtt ebédeltünk – mondta Temesvári.

 ?? ?? Üzenet Temesvárin­ak SMSben üzente meg Navratilov­a, hogy felveszi a harcot a rákkal
Kiújult A teniszsztá­rnak 13 év után újult ki a betegsége, mell- és torokdagan­ata van
Üzenet Temesvárin­ak SMSben üzente meg Navratilov­a, hogy felveszi a harcot a rákkal Kiújult A teniszsztá­rnak 13 év után újult ki a betegsége, mell- és torokdagan­ata van
 ?? ?? Barátok
Az 1986-os párizsi győzelmük óta tart Martina és Andrea barátsága
Barátok Az 1986-os párizsi győzelmük óta tart Martina és Andrea barátsága

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary