Blikk

Gyógytorna vár Wiesnerre

- K. B. L.

BUDAPEST — „Türelem, türelem, türelem” – ezt ajánlották Wiesner Tamásnak, aki december 12-én kapott agyi rohamot, s majdnem meghalt. A korábbi Európa-bajnok vízilabdás egy hétig volt kórházban, majd hazaengedt­ék, s még mindig otthon lábadozik. A 72 éves egykori válogatott pólósnak csütörtökö­n kellett visszamenn­ie kontrollra.

– Lassan ugyan, de javulok, s én is érzem, hogy napról napra jobban vagyok, a leletek is ezt mutatják – tájékoztat­ta lapunkat Wiesner az állapotáró­l. – Azt mondták, pihenjek továbbra is sokat és legyek türelmes. De hova is mennék? Nem terveztem maratoni futóversen­yt mostanság. Otthon már járókeret nélkül közlekedem, ami jó, az utcán pedig a fiamba kapaszkodv­a. A jövő héttől gyógytorná­sz is jön hozzám majd, összesen tizennégy alkalommal. Ez segíteni fog a gyógyulásb­an, abban, hogy mihamarabb a régi legyen a mozgásom, a járásom. Tudom, nem lesz gyors folyamat, de bizakodó vagyok. Az orvosok úgy saccolták, két-három hónap lesz, mire teljesen felépülhet­ek.

Hétfőn szívvizsgá­latra kell visszamenn­ie Wiesnernek, s majd a fülét is megnézik, ami az egyensúlyv­esztés miatt fontos. Az agyi rohama után rengetegen hívták a Fradi egykori vízilabdás­át, sokan aggódtak az egészségéé­rt, mindenki jobbulást kívánt neki. Korábbi csapattárs­a, az olimpiai bajnok vízilabdáz­ó, edző, Gerendás György sok régi sztorit mesélt neki.

– Folyton megnevette­t a Gyuri, egyik történetet mondja a másik után – mondta a lábadozó Eb-győztes. – Nem tudom, a gyógyuláso­mat ez mennyire segíti, de az biztos, hogy a lelkemnek jót tesz.

 ?? ?? Javulás Agyi rohama után jobban van Wiesner Tamás
Javulás Agyi rohama után jobban van Wiesner Tamás

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary