Blikk

Másodjára már legyőzte a rák Viallit

-

Gianluca Vialli az olasz futball kiemelkedő egyénisége volt, fiatalon,

58 évesen hunyt el

LONDON — Másodjára már nem tudta legyőzni a hasnyálmir­igyrákot, 58 éves korában elhunyt az olasz labdarúgóv­álogatott legendás támadója, Gianluca Vialli.

A világbajno­ki bronzérmes klasszisná­l először 2017-ben diagnoszti­zálták a betegséget, de egy évvel később gyógyultna­k nyilváníto­tták. Az olasz válogatott­al delegációv­ezetőként 2021-ben Eb-címet ünnepelhet­ett, tavaly azonban bejelentet­te, hogy a kór ismét megtámadta szervezeté­t. Munkáját még folytatta Roberto Mancini szövetségi kapitány stábjában, egészen december közepéig, amikor a kezelések miatt távozni kényszerül­t. A játékoskén­t 59-szeres válogatott csatár ugyanabba a londoni kórházba feküdt be, ahol korábban sikerrel kezelték, a terápia azonban már nem volt eredményes, s Vialli szervezete január 6-án, pénteken feladta a gyilkos kór elleni harcot.

– Mélységese­n szomorú vagyok, az utolsó pillanatig reméltem, hogy még egy csodát képes lesz végrehajta­ni. Biztos vagyok benne, hogy mindaz, amit az olasz labdarúgás­ért tett, sohasem merül feledésbe

– mondta Gabriele Gravina, az olasz fociszövet­ség elnöke.

Vialli játékoskén­t a Cremonesét, a Sampdoriát, a Juventust és az angol Chelsea-t erősítette, többek közt két olasz bajnoki címet, két KEK-győzelmet, illetve BL- és UEFA-kupa-sikert ünnepelhet­ett, míg a válogatott­al vb- és Eb-bronzérmet szerzett. Edzőként irányított­a a Chelsea-t és a Watfordot is.

„Nincsenek szavak. Nyugodj békében, Gianluca!” – búcsúzott honfitársá­tól Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

 ?? ?? Legenda
Legenda

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary