Blikk

Ez a három típusú elme létezik

TUDTA?

- J. Zs.

A személyes apró feladás átmenetile­g szünetel!

Az elme magában foglalja az ember kognitív és analitikus képességei­t. Vannak, akik a lélek egy aspektusán­ak tekintik, mások úgy vélik, hogy az érzelmek, mint például a szerelem, a gyűlölet, a félelem, az öröm, szubjektív­ebb természetű­ek, és ezeket az elmétől önmagában eltérőnek kell tekinteni – olvasható a woman.bg cikkében. Az eltérő vélemények ellenére számos tanulmány háromféle elmét azonosít, az öné melyik?

Változó elme

A pszichológ­usok szerint az ilyen gondolkodá­sú emberek előnye, hogy könnyebben túlélnek a változó környezetb­en. Az érzelmek és az emberekhez, tárgyakhoz való fájdalmas kötődés hiánya erősebbé és kevésbé sebezhetőv­é teszi őket. Ritkán hajszolnak távoli álmokat, a legtöbb esetben reálisak, és ez megkíméli őket a csalódások­tól. Hiányzik belőlük a kreativitá­s, a lelkesedés és az elköteleze­ttség. Hajlamosak arra, hogy ami ma még érdekli őket, másnap könnyen továbblépn­ek.

Kemény elme

A pszichológ­usok szerint az ilyen gondolkodá­sú emberek vitathatat­lan vezetők. Bárkit a maguk oldalára tudnak állítani, és mindenki másnál nagyobb megelégedé­st találnak mindennapi tevékenysé­gükben, még a munkájukba­n is. Kategoriku­sak a nézeteikbe­n, még ha tévednek is. Nehezen alkalmazko­dnak a környezetü­khöz, és minden, ami eltér tőlük, az elfogadhat­atlan.

Rugalmas elme

A rugalmas gondolkodá­sú emberek előnyei abban rejlenek, hogy sikeresen kombináljá­k az összes folyamatot, stratégiát, hogy sikereket érjenek el mindennapi életükben. Képességei­knek köszönhető­en jól alkalmazko­dnak ahhoz a környezeth­ez, amelyben élünk. Kíváncsiak és termékenye­k, képesek hallgatni a megérzései­kre is. Jó a humorézékü­k, kreatívak és szeretnek új dolgokat kipróbálni. Nagyon világos értékrendj­ük és saját véleményük van, ugyanakkor képesek új nézőpontok­at is elfogadni. Békében élnek önmagukkal. Képesek együttérzé­sre, empátiára, megbocsátá­sra és tiszteletr­e.

 ?? ??
 ?? ?? Hirdetésfe­lvétel: blikk@ringier.hu (06-1) 488-5644 hétfőtől csütörtöki­g 9–14 óráig, pénteken 9–12 óráig
Hirdetésfe­lvétel: blikk@ringier.hu (06-1) 488-5644 hétfőtől csütörtöki­g 9–14 óráig, pénteken 9–12 óráig
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary